ГЕРБ иска дясно правителство с Реформаторите

OFFNews 10 юни 2014 в 08:27 11442 26

Цветан Цветанов

„Мога да ви кажа с кои бихме могли да играем, това са партньорите ни от Европейската народна партия – Реформаторският блок. Желаем успех на РБ, за да постигнат резултат, който да им даде възможност да имат представители в българския парламент, за да можем да формираме силно дясно правителство.“

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос с кого биха се коалирали ГЕРБ след предсрочните избори.

Цветанов посочи, че най-естественият партньор за бившите управляващи са Реформаторите и подчерта, че България има нужда от десен кабинет и демократични политики, които да върнат страната към европейското й развитие.

На въпроса около идеята за задължително гласуване Цветанов заяви:

„ГЕРБ винаги е настоявало да има висока избирателна активност, защото това е единственото противодействие на купуването на гласове, на контролирания вот. А евроизборите показаха тенденцията за увеличаване на купения вот.

Ако погледнете профила на гласоподавателите, които бяха на евроизборите, 44% от ромските гласове отидоха за ДПС, 21% - за БСП и 12% - за ББЦ“, посочи Цветанов.

Според Цветанов другият належащ въпрос е електронното гласуване, което да даде шанс да българите зад граница също да изразят правото си на глас.

ГЕРБ са категорични, че високата избирателна активност ще стопи значението на партии, които традиционно получават по 300-350 хил. гласа на избори. Според Цветанов при висока активност влизането на ДПС в следващия парламент е под въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!