Филип Станев: В политиката да си първи не означава задължително, че ще управляваш

OFFNews 10 октомври 2021 в 10:28 1724 1

Снимка архив

"В политиката да си първи не означава, че когато си спечелил първото място в състезанието, задължително след това ще започнеш да управляваш", заяви пред БНТ Филип Станев от ИТН.

Така той коментира и нереализираните мандати на Има такъв народ в последните два парламента.

По думите му политиката е "хлъзгав терен", на който "е необходимо понякога леко да отстъпиш от твърдата позиция, която си заел". 

Станев заяви, че с другите протестни партии и двата пъти почти си били стиснали ръцете, но после нещо се случвало. Доскорошният депутат от ИТН заяви, че преговорите за съставяне на правителство били провалени най-вече от изречените неверни твърдения. Като такива той определи изказванията, че зад ИТН стои дългата ръка на ДПС. Подобни тези имаха представители на БСП, ИБГНИ и ДБ около представянето на проектокабинета на "Има такъв народ", в който имаше кадри като Николай Василев.

Той обаче беше категоричен, че в следващия парламент трябва да се направи всичко необходимо, за да се излъчи правителство и да има стабилна държава.

Станев изключи възможността за управление с ГЕРБ и ДПС, но пък заяви, че третата партия от т.н. "партии на статуквото" - БСП, е била много диалогична.

Той прогнозира, че няма да има голяма разлика в изборния резултат на ИТН. Според него партията на Слави Трифонов при всички положения ще бъде незаобиколим фактор за съставянето на правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови