Филип Димитров: Избирателите да не гласуват за еднодневки с гръмки лозунги, настъпваме една и също мотика

Не виждам нищо общо днес с моето правителство на малцинството от 1991 г., каза бившият син премиер

OFFNews 30 юни 2022 в 10:47 3598 2

Филип Димитров

Снимка БНТ

Имаме правителство, базирано върху коалиция, която по дефиниция трябва да е разделена, смята Филип Димитров

Изпитвам известно раздразнение, когато слушам паралели с моето правителство на малцинството през 1991 г. Не виждам нищо общо с днешната ситуация. 

Това заяви Филип Димитров, министър-председател на България в периода 1991-1992 година, по БНТ. Ние променяхме посоката на държавата, премахвахме един режим, обявен в световен мащаб за престъпен. Докато в момента виждаме държава, която даже и след катаклизмите на COVID, войната в Украйна и всичко ставащо наоколо, продължава да запазва стабилност - постигната в резултат именно на промените, започнали с моето правителство, коментира той. 

Той припомни, че неговият кабинет на малцинството е имал общи цели с ДПС и тези цели са били следвани в ситуация, в която не е имало министри на Движението за права и свободи.  

Днес виждаме някакви хора, които напускат неясни за мен партии. Имаме правителство, базирано върху коалиция, която по дефиниция трябва да е разделена - не може едната част от тази коалиция да подкрепя борбата на Украйна срещу руския агресор, а другата част да вика, че няма нито един патрон да им дадем, каза още Филип Димитров. 

Филип Димитров посочи колко са различни възгледите и позициите на партиите в кабинета сега и по отношение на бюджета, и по отношение на финансовата политика. Не може борбата с корупцията да събере несъбираемото, коментира Димитров. В животинския свят общата агресия може да бъде движещ фактор, но ние сме човеци, каза още той. 

Ние обичаме клишетата и като заклеймяваме нещо, го заклеймяваме докрай - и така нареченият двуполюсен модел, посочи бившият премиер. Според него партиите трябва да се договарят преди избори, а не след това, като влязат в парламента, да се оправдават за несвършеното с коалиционния партньор. 

Виновен в крайна сметка е българският избирател, докато продължава да гласува за еднодневки с гръмки лозунги и обещания, положението ще е такова. Човек се хваща за главата, вие повярвахте ли на "Няма ляво, няма дясно"? Човек може да се подлъже веднъж, но настъпването на мотиката повторно, вече си е собствена вина, категоричен бе Филип Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

30.06 2022 в 12:06

Еднодневки не са ДПС и БСП. Вероятно човечето препоръчва да се гласува за тях?

706

1

order

30.06 2022 в 11:06

Е тъй де... почнахме от пишман СДС-то, после тирета, НДСВ-та,жоржове, и каква ли не пасмина та до Борисов, Киро и т.н.