Фандъкова: Внушенията изместиха решенията в кампанията, в София не се печели с купуване на гласове

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2019 в 09:30 1541 1

Аз моля софиянци да гласуват „за” града си". 

Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова по Нова тв. Според нея в момента сме на финала на една кампания, на която нейният опонент Мая Манолова е избрала стратегията на внушенията. „Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", каза Фандъкова. 

„Само за последните 6 години г-жа Манолова три пъти промени кардинално своята позиция. През 2013 г. тя подкрепяше правителството на Орешарски и твърдеше, че това е най-доброто за България. През 2016 г. г-жа Манолова трескаво търсеше подкрепа от ГЕРБ, за да бъде избрана за омбудсман. Сега се представя за промяна и отказва да каже за коя листа е гласувала. Може да е странно цял живот да си гласувал за БСП и да се наричаш промяна, но е честно да го кажеш“, каза Фандъкова. Тя припомни, че по време на правителството на Орешарски, на което Манолова беше основен защитник и говорител, са били спрени важни проекти за София – участък от метрото и строителството на Северната скоростна тангента. „За метростанцията в кв. „Хладилника“, на която сега г-жа Манолова се снима редовно, беше отказано финансиране“, припомни Фандъкова. Съфинансирането за този участък е осигурено изцяло от общинския бюджет, като така не се допусна спиране на строителството. 

Тя коментира и съмненията за купуване на гласове в ромските квартали "Факултета" и "Филиповци.

„Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София могат да се спечелят избори с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, коментира кандидатът за кмет на столицата и допълни, че една от директорките на училища във "Факултета" е била кандидат за общински съветник от ГЕРБ. Фандъкова е категорична, че когато има съмнения, трябва да се правят сериозни проверки.

"Аз се явявам за четвърти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си, програмите си и конкретните проекти", категорична бе Фандъкова. Според нея София е град на свободните хора. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

AnderXale07

01.11 2019 в 10:06

Щом почна и да се моли. Като гледам и на колене би паднала за некой ромски глас в повече. Това се нарича работно и жертвоготовно момиче.