Фандъкова поиска оставката на главния архитект на ''Младост''

OFFNews 28 юни 2019 в 21:23 4839 1

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до блок 401 в "Младост" 4.

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравков и кмета на „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи.  Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини" - заяви Фандъкова.

Настоявам кметът на „Младост“ да поиска оставката на главния архитект на района арх. Стефанов. Главният архитект на Столична община арх. Здравков изисква за проверка цялата документация на проекта, каза още кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови