Quantcast

Евродепутат зове в Страсбург: Да не разделяме Европа на бедни и богати

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 09:59 1314 10

Моника Панайотова, евродепутат от ГЕРБ
Моника Панайотова, евродепутат от ГЕРБ

 

"Нека не разделяме Европа на бедни и богати държави, а на такива, които изпълняват задълженията си като членове на ЕС."

За това призова българският евродепутат от ГЕРБ Моника Панайотова в изказване пред Европейския парламент в Старсбург късно снощи.

 "Великобритания не може да нарушава договорите на ЕС и същевременно да се ползва от достиженията на Вътрешния пазар", каза Панайотова.

Повод за изказването й е изявлението на британския премиер Дейвид Камерън, че свободното движение на хора в ЕС трябва да бъде „по-малко свободно”, визирайки отпадането на ограниченията до трудовия пазар за българи и румънци от 1 януари 2014 година.

Панайотова призова да спре дискриминационното отношение и спекулациите за мигрантска вълна от българи и румънци. Тя цитира проучвания, според които огромна част от мигрантите от България и Румъния са „икономически активни” и мигрират с цел работа. „Българите и румънците, които не са в топ 20 на националностите, имигриращи във Великобритания, са най-често интелигентни млади хора, които са „икономически бонус” за страната, тъй като внасят повече данъци в британския бюджет, отколкото страната плаща под формата на социални помощи. ЕК многократно потвърждава, че вътрешната мобилност в ЕС има положителен ефект върху икономиките в държавите-членки“, каза още Моника Панайотова.

Според българския евродепутат от ГЕРБ действията на британското правителство създават негативни стереотипи по отношение на законно пребиваващите българи и румънци. Моника Панайотова заяви, че британските власти показват политическа немощ за позициониране във вътрешнополитически план не чрез постижения, а залагайки на принципа на „страха“ и негативната кампания срещу европейски граждани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 14:57

И е грозна!!!

10.12 2013 в 14:57

"...позициониране във вътрешнополитически план..." Ебахти и езика! Ква е тая моника, бе? Пак ли моники, калинки, кристинки и пр.? Няма ли кой да ни отърве от тази нафукана, маниакално самовлюбена, нагла, недоучена, парвенюшка, миришеща на цървул, безсрамна, алчна, продажна, за нищо негодна герберска пасмина?

10.12 2013 в 12:49

Динозавре, казах ти и преди - западняците са виновни - червените боклуци вече 75 години си държат парите в техните банки.

Можеха да им турят запори на крадените средства, да им конфискуват офшорните нелегални сметки и имотите в Калифорния и навсякъде по света, да им спрат пътуванията да конспирират, да не ги допускат да припарят на Запад - има много начини, и те ги знаят най-добре, защото ги прилагат към други политически престъпници.

Пиндустан и Дребнобритания не искаха да събарят комунизма изобщо, иначе щяха да измислят нов Нюрнбергски или Хагски процес, както със сърбите. Западняците искат единствено да ПОДМЕНЯТ ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО С ДРУГО - МАРИОНЕТНО, ПАК неоКОМУНИСТИЧЕСКО, ОБАЧЕ ДА ИМ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА.

10.12 2013 в 11:36

така е ..но какво направихме ние за да доближим стандарта си до техния..защо отношението към чехи поляци е друго ..не ги оправдавам но НИЕ какво направихме..още говорим за олигарси комунизъм .икономиката ни зависи от настроенията и лобитата на определени ниско квалифицирани просто верни на определени кръгове хора..

10.12 2013 в 11:06

Западняците се опитват да изигнат нова "ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА" между богатите и бедни страни, и да раздухат нова "СТУДЕНА ВОЙНА".

Това е тип комунистическа риторика отпреди 50 години: "“СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА (в ЕС) ТРЯБВА ДА БЪДЕ „ПО-МАЛКО СВОБОДНО”!"

Само че сега го казва ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР на Дребнобритания. Еврогейците от ЕС се превърнаха в крив огледален образ на бившия СССР. ОСТАВКА!

10.12 2013 в 10:49

балкански и останалите подкрепящи неистово тоталитарни режими бихте ли обяснили поради каква причина Камерън трябва да ви поднася английски чай на ренесансовото си канапе.обяснете ми достойнствата които притежавате които могат да подтикнат тези хора към такова действие.

10.12 2013 в 10:25

Крилата фраза на ДЖОРДЖ ОРУЕЛ:

“СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА (в ЕС) ТРЯБВА ДА БЪДЕ „ПО-МАЛКО СВОБОДНО”!

Не бе, друг виден дребнобританец го бил казал, нема такъв виц, тия на острова съвсем изтрещяха, хахаха...

10.12 2013 в 10:13

Опорна точка - Европа е лоша.

Абе, Бакалски, шефовете ти знаят ли, че използваш такъв език :) Пу пу пу :)

10.12 2013 в 10:10

Хахаха, това е фраза ДОСТОЙНА ЗА ДЖОРДЖ ОРУЕЛ: "Свободното движение на хора в ЕС трябва да бъде „по-малко свободно”! Еврогейски бисер на мисълта. Много добре обаче, че дребнобритански премиер я каза на глас. Няма да си правя дори труд да я коментирам. Подобни недоразумения начело на ядрени държави обаче са опасни за човечеството.

10.12 2013 в 10:07

Браво ! Ако трябва да избирам Моника, то Вие сте моя избор !
Благодаря !
Напомняйте често на Камерън, че сме достойни хора.