ЕС може да върне визите на САЩ, ако не свалят визовия режим за България

OFFNews 01 март 2017 в 09:43 18898 17

Европейският парламент ще приеме утре резолюция, в която се очаква да призове за връщане на визите за гражданите на САЩ, които пътуват до ЕС. Това сочи програмата на двудневната сесия на ЕП в Брюксел, предаде БТА.

Евродепутатите отчитат, че Европейската комисия е задължена по закон да върне временно визите за гражданите на САЩ заради отказа на Вашингтон да предостави безвизов достъп за гражданите на пет държави от съюза - България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния. В проекта на резолюцията евродепутатите призовават ЕК до два месеца да предприеме необходимите законови мерки.

През 2014 г. ЕК формално установи, че САЩ все още изискват визи за някои граждани на ЕС. Заради това ЕК трябваше до 24 месеца да предложи връщането на визите за гражданите на САЩ - действие, което не е предприела с обяснението, че това би било сложно и скъпо, уточнява БТА.

Дори ЕК да предложи връщане на визите, ЕП и Съветът на ЕС могат да възразят.

ЕС след Брекзит

Днес ЕП ще се запознае с доклада на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за бъдещето на ЕС. Евродепутатите ще обсъдят въпроса за нарушенията на правото на свободно движение на граждани на ЕС, които пребивават във Великобритания, и експулсирането им след шестмесечен период на незаконен престой. ЕП ще изиска последните данни за заявленията за пребиваване във Великобритания, отказите за пребиваване, издадени от британските власти и случаите на експулсиране на граждани на ЕС от Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

20

torbalancho

02.03 2017 в 08:32

не че съм умрял да ходя в сащ.. но още кондолиза гъзолиза райз 90 години като беше на посещение каза ако българия се вкючи в нато и прати военни сили в кандахар ще махнем визите..

толкова ли сте тъпи че не можахте да разберете че сащ се ебават с вас.

77927

19

El Commandante

01.03 2017 в 15:59

"Чак сега се сетили за него, просто за да правят сечено на Тръмп. "

Професора, както обикновено, уцели проблема дирекшън в окото.

Точно за тва иде реч.

14469

18

случайно прочетох

01.03 2017 в 15:24

САЩ са 320млн. и какво и всички българи да отидат там, няма да усетят.
Ако махнат визите, може да финансираме транспорта на няколкостотин катуна, да ги хранят те, че на нас са ни много.:)
Мечтая само.

42249

15

Denis Rizanov

01.03 2017 в 12:23

Но има цигани и зцигани. Така че твърде е възможно да има единични случаи. Дзверо да отиде да види света, а и света да види дзверо. Няма да са много. И няма да учудят белите американци на фона на преобладаващата цветна нелегална паплач.

42249

14

Denis Rizanov

01.03 2017 в 12:20

Еми не ща да те разочаровам, но там няма "пунктове" дето да си осребриш "набраното". Обаждаш се, записват те, идва служител, регистрира те, издаваш му, получаваш сума с удръжки и документ. И не можеш да "продадеш" месинг, мед, цинк, алуминий, ако не докажеш, че работиш с такива. А па за парче от релса копа пристига до 15-тата минута да те арестува. По друг начин е устроена системата.

77927

13

El Commandante

01.03 2017 в 12:08

Абе споко споко ама даже и Луфтханза предлага някви смешни цени до Чикаго, тва за два месеца бране на жиляз и е готов Бай Мангау...

42249

12

Denis Rizanov

01.03 2017 в 12:05

...сега остана и мангалите да се юрнат масово...

Команданте, споко. До там не пътуват автобуси на фирми собственост на турски граждани. И няма полети за 15Евро.
Ако тръгне нещо ше е към Канада. И то от специализираните малцинства. Нещо от сорта мургав циганин се прави русокоса певица. Но и тия са единици.

42249

11

Denis Rizanov

01.03 2017 в 12:02

Когато Тръмп говори за стени - МНОГО ЛОШО! "Който стени издига, между стени сам стои" и прочие либерастки глупотевини. НАРОДЪТ го бил казал... Пък когато стане дума за волята на народа - той бил прост, нищо не знаел. Трябвало "елитарни" политици да му разясняват нещата, а най-добре било да вземат решения вместо него. Даже нямало нужда да го занимават с това какви решения щели били да вземат. Ей за това ви няма в политиката. И няма и да ви има!
От друга страна обаче, когато латвийските психолиберасти тръгнат да вдигат стена с Русия (не, че са я направили или имат капацитет за повече от ограда за кокошки), тогава - МНОГО ДОБРЕ! БРАВО! Това няма "който вдига стени..."
хохлобанерастите и откровените киевски юдейски фашаги (да! точно така, юдей-фашист, но когото му взеха фалиралата банка, беня коломойски) и те така щяха да вдигат 15-метрова ограда и да изкопаят още едно Черно море между тях и Русия.

Последно, добро или лошо нещо е оградата? Или според случая какво са ви инструктирали.