Енергийната комисия също одобри отсрочката за поскъпването на тока

OFFNews 24 юни 2015 в 16:35 3193 2

Енергийната комисия в парламента също одобри предложението за едномесечна отсрочка на увеличението на цената на тока, след като във вторник решението беше одобрено и от комисията за наблюдение на дейността на енергийния регулатор.

Решението беше прието с 12 гласа „за“ и 4 „въздържал се“ от БСП и „Атака“.

Предложението ще бъде разгледано по време на заседанието на Народното събрание в четвъртък.

Увеличението на цената за бита ще бъде средно с 2%, както беше предварително обявено. Една от целите на тази отсрочка е да се приеме наредбата, която ще облекчи част от бизнеса заради очакваното поскъпване, обясни депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

По думите му така бизнесът ще се успокои, тъй като той иска гаранции, че наредбата ще влезе в сила.

Според депутата от БСП Таско Ерменков обаче отсрочката от един месец е доказателство за това, че правителството не си е свършило работата.

Една година изпълнителната власт нищо не е направила. Има един кризисен пиар, при което всички се чувстват леко омърсени, но премиерът е в бяло, защото той бил предложил това, моля ви се, заяви Ерменков.

По-рано днес в парламента беше изслушан председателя на КЕВР, който защити искането за по-бързо увеличаване на цената на тока, тъй като всеки ден отлагане на поскъпването увеличава дупката в бюджета на НЕК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!