Енчев иска свикване на референдум за членството на Турция в ЕС

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2015 в 15:48 4277 16

Велизар Енчев

Независимият депутат Велизар Енчев настоява Народното събрание да разгледа подписката на 250 000 български граждани за свикване на референдум за членството на Турция в Европейския съюз, която беше организирана преди 3 години.

Той разпространи декларация от името на партията си "Българската пролет", в която заявява, че тогава подписката е била укрита от тогавашния и настоящ председател на парламента Цецка Цачева.

"Ние се обръщаме към организаторите на подписката - НФСБ и ВМРО, които сега са част от управляващата коалиция, и ги призоваваме да изискат от председателя на парламента да внесе подписката за обсъждане и гласуване в Народното събрание", пише Енчев в декларацията си. 

Той смята, че ако от Патриотичния фронт не поискат подписката да бъде обсъдена, то "тези две партии имитират патриотизъм в медиите и парламентарните кулоари,а с гласуването си в пленарната зала подкрепят правителството на Бойко Борисов, което води протурска политика".

Ето какво пише Велизар Енчев в декларацията си:

"Споразумението между Европейския съюз и Турция за решаване на бежанския проблем е позорна капитулация на европейците пред неоосманисткия режим на турския президент Ердоган. Заради 2 милиона сирийски бежанци на турска територия, с които Турция рекетира европейците, Евросъюзът е готов да приеме като пълноправни членове 70 милиона турци и да се раздели с християнските ценности.

Предоставяне на безвизов режим за всички турски граждани и ускоряване на преговорите за еврочленството на Турция в ЕС са две съдбоносни грешки, които ще ускорят ислямизацията на Стария континент и ще укрепят репресивното управление на Партията на справедливостта и развитието.

Турция е сред главните виновници за кръвопролитната война в Сирия, открито воюваща с легитимното ръководство на сирийския президент Башар Асад и подкрепяща Ислямска държава, изкупувайки добивания на черно нефт в окупираните от ислямистите територии в Сирия и Ирак. Нещо повече – Турция атакува по въздуха кюрдите в Сирия и Ирак, обявявайки това за борба с ислямския тероризъм.

На този фон решението на ЕС е цинично, защото награждава Турция за агресивната й политика в Близкия изток, вместо да я порицае и подложи на икономически санкции, както това направи Руската федерация след свалянето на нейния самолет в сирийското въздушно пространство.

„Българската пролет“ настоява Народното събрание да разгледа организираната преди три години подписка на 250 000 български граждани за свикване на референдум за членството на Турция в Европейския съюз, която в нарушение на правилника на НС бе укрита от Цецка Цачева.

Ние се обръщаме към организаторите на подписката– НФСБ и ВМРО, които сега са част от управляващата коалиция, и ги призоваваме да изискат от председателя на парламента да внесе подписката за обсъждане и гласуване в Народното събрание. 

В противен случай ще смятаме, че тези две партии имитират патриотизъм в медиите и парламентарните кулоари, а с гласуването си в пленарната зала подкрепят правителството на Бойко Борисов, което води протурска политика.


Велизар Енчев
Председател на ПП „Движение за радикална промяна
„Българската пролет“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2015 в 11:32

До всички боклуци тук, които лаят срещу това като бесни псета и говорят за тоталитарни режими и п*тки майни, искам само да ги попитам, боклуци невменями, Ердоган какъв режим изповядва в момента, че лаете толкова много, или просто ви се плаща за това ? Вие прости ли сте ? Как може сляпата ви омраза да ви прави толкова глупави ? Или просто ви харесва да сте тъпи, защото трябва да се лае и да се мрази, всичко друго изисква усилие, което не ви е присъщо ?

01.12 2015 в 10:54

ВМРО събраха подписите за такъв референдум още преди години. Но леля Цецка си прави оглушки - нали трябва да сме мили с "братска" Турция...

30.11 2015 в 23:41

Държавата потъва тоя откачалник се занимава с Турция.

30.11 2015 в 22:47

До Кака Владка

Ти неграмотен ли си бе, педал нещастен? Подписите вече са събрани, а Тетка Цецка ги крие!

30.11 2015 в 19:53

От доста време следя offnews и рядко се среща толкова обективно и правилно мнение като на spirit...

30.11 2015 в 17:48

Безименния,

Ами като искаш референдум - съберете се съмишленици, инициирайте подписка, съберете си подписи и готово! Или си свикнал само да искаш, ама не и да си размърдаш миризливия гъз? По социалистически, така... Смешник!

30.11 2015 в 17:46

Хаха, някакво миризливо комунистическо ченге се разплакало за християнски ценности! "По колко върви опиумът за народа, отче?". :D Голем смех, баце!

30.11 2015 в 16:54

Прави впечатление, че колегите с авторитарна кръв сa онези, които най-често се позовават на "народния глас".

30.11 2015 в 16:43

Референдум в България за членството на Турция в ЕС ми звучи като референдум в Чуйпетльово по въпроса за забраната на оръжие в САЩ.

30.11 2015 в 16:39

Говорит Москва