ВМРО: Турция подкрепя ислямистите

OFFNews 30 ноември 2015 в 11:55 3572 1

Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо. За либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано, заявиха от ВМРО в позиция, изпратена до медиите.

Според патриотите влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. "Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС – едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа", категорични са от ВМРО.

Според председателя Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че Турция на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега югоизточната ни съседка изнудва Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция. Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС.

За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут трябва да бъдат незабавно връщани. "Проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България", категорични са патриотите.

Според тях тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови