Джамбазки: Докато зелените 'пазят' Пирин на жълтите павета, циганите изсичат горите

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2018 в 13:42 10247 9

"По времето, когато в София се провеждаше „екологичен“ протест срещу втория лифт в Банско, цигани в община Роман нападнаха с брадви и мачете лесничеи, които са ги заловили с незаконно отсечени дървета. Това е поредният брутален акт на насилие над служители на реда, които изпълняват дълга си. Нападението е станало вчера на черен път в землището на с. Струпец."

Това заявява в позиция, изпратена до медиите, евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Ето защо аз отново обръщам внимание, че циганите в цялата страна безчинстват, грабят, убиват, изнасилват, замърсяват въздуха и унищожават горите. Геноцидът над българското население от тази малцинствена група трябва да бъде прекратен незабавно. На фона на всичко това шепа т.нар. еколози трамбоват на жълтите павета в защита на дърветата в природен парк Пирин, който са виждали само по телевизията. Същите тези не си мърдат пръста да видят какво става в горите край Роман, Враца, Монтана, Велинград, Пазарджик и т.н., където от години циганите унищожават природата като незаконно изсичат, за да си „наберат“ дърва" - твърди Джамбазки.

"Зелените протестери мълчат и за замърсяването на въздуха в цялата страна около незаконните гета, в които освен бракониерска дървесина се горят гуми, дрехи, мебели и каквото още „братята роми“ откраднат от къщите на беззащитните пенсионери или работещите данъкоплатци, които им плащат помощите. Това замърсяване води до сериозни проблеми за стотици хиляди хора. Обръщам се към еколозите, загрижени за Пирин планина, която ние от ВМРО браним от 125 години, и ги питам – къде сте, когато трябва да се решават истинските екологични проблеми на България?! Като толкова сте загрижени за природата защо не браните горите от циганската сеч, а се оглеждате и саботирате опитите да се даде хляб на цял един регион?" - посочва евродепутатът.

"Несериозен и жалък е този театър. Сигурно следващият протест ще е в защита на дискриминираните от лесничеите „роми“, които без да искат са изпуснали мачате и то се е забило в предното стъкло на патрулния автомобил? Защото благодетелите Ви освен „природозащитници“ са и радетели за правата и свободите на убийци, изнасилвачи, педофили и цигани." - твърди Ангел Джамбазки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

11

Hissarion

08.01 2018 в 10:24

Хвала му, че е Кинта Комита да ни пази гората вече 125 години от лошите цигани, за да може сега да я шитне на Цеко Кредитния и да споделят парите с хиляди обикновени банскалии под формата на заплати за обслужващ персонал.

22092

8

Стефан

05.01 2018 в 20:58

Значи, искате да кажете, че поставянето на този проблем е неправилно? Или че няма такъв проблем?
Или просто, че не знаете какво искате?

7959

6

Nick F

05.01 2018 в 18:03

Много интересни модераторски движения се наблюдават в сайта от 6 месеца насам. Толерира се залповото слагане на плюсове и минуси и се изтриват мнения без да се нарушават "Правилата за коментиране" . А по темата горецитираният "евро" депутат само показва елементарно непознаване на устройството на държавата и основи на правото.

8181

5

ivankristov

05.01 2018 в 16:10

Докато влезлият в европарламента с парите на Ковачки патреот Джамазки (ЦИРКАДЖИЙСКИ-на турски език) от Брюксел ни говори глупости, неговите съпартийци станаха официални ибрикчии на Пеефски.

8392

4

мгергов

05.01 2018 в 14:52

Освен сеч и много други екологични проблеми се случват, ма нА...те са заети на паветата! Те нашите са тясно специализирани зелени май :)

8133

3

Azazel

05.01 2018 в 14:23

Ужасяваща наглост и безочие е високопоставен член на управляваща партия да обвинява гражданите, че не правили нищо срещу незаконната сеч, замърсяването на въздуха и кражбите на ромите!!! Не правим ли?!?! Напротив, правим, плащаме си данъците, с които се издържат институциите, които следва да съблюдават и да ни защитават от тези неща! Плащаме и заплатите на народни представители в българския и в европейския парламент (като вас), които би следвало да предприемат съответните законодателни мерки, с които да ни защитават. Но щом смятате, че ние сами трябва да се защитаваме, каква изобщо е ползата ни от вас, колегите ви и държавните институции, г-н Джамбазки?!?!