ДСБ и Да, България прогнозират предсрочни избори още тази година

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2018 в 17:47 9959 7

ДСБ и Да, България прогнозират предсрочни избори още тази година

Предсрочни избори са възможи още тази година. Това прогнозираха лидерите на ДСБ Атнас Атанасов и на Да, България! Христо Иванов. Двете партии са част от новата коалиционна формация „Български манифест за Европа“.

Според Атанасов и Иванов българското председателство на Съвета на ЕС няма да стабилизира държавата. 

Следващите избори в България, които може да бъдат още тази година, ще се превърнат в референдум за българските граждани искат ли централно азиатско управление в орбитата на Кремъл и Анкара или България да остане в сърцевината на европейския проект, посочи Христо Иванов, цитиран от БНР.

По думите му българското европредседателство няма да донесе политическа стабилност:

Борисов няма да получи нито стабилността и стабилизирането, което европейското председателство трябваше да му даде, нито легитимацията, която очакваше да получи пред българските граждани.

Според лидера на Атанас Атанасов, управляващите не са успели да дефинират как европредседателството ще се отрази върху стандарта на живот на българите:

Прожекторът на Европа върху българския политически живот ще покаже много цепнатини, което, според мен, ще бъде полезно за динамиката на българският политически живот.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

1

Лопе де Вега

28.01 2018 в 18:02

Възможни са. На теория. На практика само ЕС може да свали предсрочно боко, но няма да го направи. Що ли? Ми щото сме председатели цяла половин година. Ще бъде срамота, нали?

Поздрав!