ДПС пита премиера защо одобрява договора за жп линията София-Драгоман, преди ЕК да каже да

OFFNews 17 май 2022 в 18:16 2137 1

Питане
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски са вносители на питането към премиера.

ДПС внася питане до премиера Кирил Петков за договора за модернизацията на жп линията София - Драгоман, съобщи пресцентърът на партията.

С депутатите на движението искат да разберат на какво основание Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този договор, след като проектът все още не е одобрен от Европейската комисия, дали тези действия на правителството са съобразени с правилата за разходване на европейски средства, както и ще бъде ли спрян проектът до получаване на съответното разрешение от европейските институции.

Вносители на питането са председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и шеф на ПГ на движението, и народните представители Делян Пеевски, Халил Летифов и Станислав Анастасов. То е засяга решение на МС, с което е било разрешено, преди изискващото се одобрение от Еврокомисията, транспортното министерство и Националната компания "Железопътна инфраструктура" да подпишат договор за финансиране на проект "Модернизация на жп линия София - Драгоман - сребърна граница, жп участък Волуяк - Драгоман - фаза 1" с отпусната финансова помощ от 166,2 млн. лв. по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020, съобщават от ДПС.

"Следва да се има предвид, че нито ДПС, нито нейни народни представители имат каквото и да било отношение към този договор, а недопустимите медийни манипулации и лъжи в отделни медийни публикации очевидно целят да отклонят общественото внимание от поредното незаконосъобразно действие на управляващите, водещо до злоупотреба с европейски средства", се посочва в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

Porr

17.05 2022 в 19:47

В злоупотребата с европейски средства, ДПС са факири. И ревът, че са ги прецакали.