ДПС осъди убийството на Маринова и заклейми езика на омразата

OFFNews 10 октомври 2018 в 16:28 1727 1

В своя позиция ДПС осъди убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. 

"Изразявайки съболезнованията си към близките на убитата журналистка Виктория Маринова, остро осъждаме както този брутален акт, така и всяко посегателство върху живота и достойнството на всеки човек", пише в декларацията на партията. Те подчертават, че престъплението "потресе цялата страна и получи широк обществен и международен отзвук". 

Според ДПС това убийство обаче поставя много въпроси. "Кой направи езика на омразата официален, защо агресията е навсякъде, къде са компетентните органи, стабилна ли е държавата. Все въпроси, отговорите на които не търпят отлагане", се казва още в позицията.

"Категорично настояваме компетентните органи да доведат до край действията за бързо разкриване на подбудите и да бъдат наказани извършителите на жестокото убийство. Изразяваме пълната си солидарност с журналистическата колегия и призоваваме цялата българска журналистика и всички български граждани заедно да се противопоставим както на езика на омразата, така и на опитите за ограничаване на свободата на словото в нашата страна", пишат още те.

Декларацията на ДПС завършва с призив към всички политици и граждани: "Да бъдем отговорни към средата, в която живеем, за да бъдат гарантирани животът и здравето, правата и свободите, достойнството на всички хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови