Ексклузивно Националният оперативен щаб вече не съществува, закриха го

Довечера пред Министерски съвет започва протест до оставка на правителството

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2018 в 10:55 3544 6

Извънпарламентарната партия Възраждане започва протести, чиято обявена цел е оставка на цялото правителство веднага.

Вече са насрочени четири поредни протеста. Първият ще е днес от 17,30 часа пред Министерски съвет. Следващите акции ще са утре, в събота и неделя, когато се очаква да бъде големият национален протест в цялата страна.

Партията на Костадин Костадинов на последните парламентарни избори взе близо 38 000 гласа или 1,11%. Това е и единствената политическа сила извън НС, която има право на държавна субсидия. От Възраждане обаче се отказаха от парите.

Сега от партията заявяват, че ако кабинетът Борисов-3 не даде оставка веднага, ще се премине към  гражданско неподчинение и блокиране на София всеки ден до оставката.

Призоваваме всички хора, които са недоволни от повишаващите се цени на всички стоки и услуги, от убийствената корупция и кражби на най-високо държавно ниво, всички, които искат да отърват България от управляващия режим, който убива всички ни – демографски, икономически, социално – като народ, държава и национална идентичност, да излязат пред Министерски съвет и да изразят позицията си, заявяват от Възраждане.

В непосредствена близост в столицата днес ще има и друг протест. В 18 часа пред Съдебната палата ще се съберат хората, които настояват за свобода на кмета на Младост Десислава Иванчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

6

spirit оригиналът

15.11 2018 в 11:38

През тези 10 години имаше нови “другари, назначаваме ви за милионери”. Някои от тях загубиха живота си, като Петър от Велико Търново.

През същите 10 години медиите станаха послушни и концентрирани в едни и същи ръце, защото получават, от една страна, европейски средства чрез рекламата на еврофондовете, а от друга – собственикът им добре се погажда с управляващите.

Малцината останали собственици на неудобни медии се преследват от цацаратурата на цацаратора, който “той си избра”.

Непримирими съдии също са мачкани, за да не си отварят устата и да не обясняват на населението, че правото е по-важно от закона, особено когато закони се пишат от крадци.
Доктор Борисов ни спаси от БСП, така ни спаси, че днес българите викат по улиците, че искат смяна на системата.
Те не могат да формулират правилно исканията си, защото образованието през последните 10 години беше сведено до “парите следват ученика”, а не “парите следват знанията”.
2,5 милиона пенсионери им се иска, но не могат да излязат по

21662

5

spirit оригиналът

15.11 2018 в 11:37

Доктор Борисов можеше да е световноизвестен футболист или тенесист, но той избра да ни пази от партията Столетница като мишки в капан.

През 10-те години, когато ни управлява, се закриха около 1500 училища и 2 милиона българи избягаха от държавата.
Окрупняването на земеделските земи се извърши чрез субсидиране на приближени до властта арендатори, които станаха милионери от държавни и европейски субсидии за сметка на малките стопани и кооперации, чиято земя изкупиха.

Окрупняването на бизнеса бе извършено чрез назначаване на съдружници и заграбване на бизнеса на проспериращи, но не техни хора.

Бизнесмените си знаят колко е данък “спокойствие” на всеки от тях.

3000

4

ИстинатаБоли

15.11 2018 в 11:19

Според отчета на Министерството на вътрешните работи от февруари 2018 г. 75% от най-масовите и мъчителни за българските граждани престъпления – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата разкритите грабежи са едва 40%.

Много са пробойните в сферата на сигурността и това ясно си пролича на 20 март т.г. на летище София при кацането на самолета от Париж. Когато пътниците на самолета стигат до кабинките за гранична проверка обаче, установяват, че всички служители на „Гранична полиция”, разпределени на шест гишета, са напуснали постовете си. Близо 40 души влизат на територията на страната, без да бъдат проверени. Подобен „гаф“ поставя под въпрос не само сигурността на страната, но и на цяла Европа и прави иска¬нето ни за присъединяване към Шенгенското пространство неубедително.

Инцидентът на летището може да се окачестви като престъпна небрежност и немарливост, но още по-показателни са обърканите реакции на премиера Борисов

Същото важи и за сухопътната ни граница. Единствен

3000

3

ИстинатаБоли

15.11 2018 в 11:19

764 общински и държавни училища са закрити през последните 10 години. Това се разбира от писмения отговор на бившия вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева до депутат, цитиран от БГНЕС

19 лечебни заведения са били закрити през годините на управлението на ГЕРБ, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация, получена от МЗ по закона за достъп до обществена информация.

Само за една година населението на България е намаляло с 51 825 души, като вече е 7 050 034 души. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за демографските процеси в страната през 2017 г. Така през миналата година българите са намалявали със 142 души на ден. В свой анализ на демографските процеси в Европейския съюз Евростат обяви, че населението на България е намаляло с 416 хил. души за последните десет години. За същия период от време населението в ЕС се е увеличило с 11.5 милиона души.

11009

2

случайно прочетох

15.11 2018 в 11:13

Когато и да паднат БСП2, все ще е късно!

4568

1

Tabadatko

15.11 2018 в 11:06

БСП си възпитават техен РБ. За сега е само Въздаждане, но после може да се включат и Съюз на комунистите в България.