Дончева: Доган и Орлин Алексиев стоят зад Слави

"Трифонов не може да дойде в парламента, не може да дойде никъде на публично място"

OFFNews 29 август 2021 в 17:15 100772 20

Истината е, че Слави Трифонов не може да дойде в парламента. Ако забележите интервюто в Le Monde и интервюто на Бойко Василев - начина, по който изглеждаше студиото в 4 ч. следобед, с премрежени прозорци, тоест в полумрак, ще трябва някой да се зарови в тази работа. Не от любопитство и от грижа за здравето, заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева.

Слави Трифонов не може да дойде в парламента, не може да дойде никъде на публично място, той не иска да бъде виждан. Въпросът е: може ли да взима решения, въз основа на какво взима решения и кой взима решения вместо него? Аз и други мои колеги положихме усилия да убедим тези хора, които диктуват решенията на Трифонов, че трябва да се направи правителство. Това беше още по времето на неговия мандат, твърди Дончева.

"Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад"

Маджо не стои зад Трифонов - той само му е дал един депутат за министър на туризма, коментира тя.

Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Алексиев беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и „касичката“ на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Пеевски, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога – това са съвсем различни неща, каза още Татяна Дончева.

"Имаме напълно неадекватен за политиката човек"

Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент: нито в предишния парламент, нито в сегашния. Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минал. Той си послужи с хватки, за да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Не мисля, че беше много убедителен, отбеляза зам.-председателят на Народното събрание.

Мисля, че някои от политическите лидери подцениха липсата на добра воля, смятаха, че не е възможно Слави Трифонов да няма добра воля, след като е първа политическа сила, след като правенето на правителство е шанс да се наложиш, да покажеш, че можеш. Обстоятелството, че Слави Трифонов по никакъв начин, дори към днешния ден, не разбира колко негодни бяха списъците на онова, което твърди, че те ще направят, е показателно за липсата на адекватност. Имаме напълно неадекватен за политиката човек. Адекватен за интригите, коментира Дончева.

Ако гледаме това, към което тика Слави, следващото управление ще е с доминация на ГЕРБ и ДПС, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

20

Хайдут

30.08 2021 в 20:47

Е защо така с лошо? Не са хубави тия работи, без конкретни доказателства да се слага на някой етикет, който го дискредитира! Когато имаш конкретни доказателства излез и кажи, ама да говориш така защото така си чул, или предполагаш е невъзпитано и безпочвено, да не кажа злобно...

2000

19

Темида

30.08 2021 в 17:58

Дуда Дончева отново се изказва неподготвена! По - добре да обясни колко е гушнала от поправката "Ванко 1"! Мястото на Дуда не е в парламента .........!!!

11300

17

yoghurt

29.08 2021 в 22:11

А, да, и не призовавам да не гласувате за Слави - напротив! Ако може, по-голям процент му дайте. Така ако наистина е целял да му падне рейтинга, а той вземе, че се вдигне, вече ще трябва да търси диалог, след 15 млн. лева за три избори (или повече?)...

11300

16

yoghurt

29.08 2021 в 22:08

Аа, напротив. Слави е болен и така и така няма амбиции, пред вид последните му ходове, да иска избори при намаляваща подкрепа (ако приемете!) . Идва коронавирус, бежанци и зима. Успешно свърши работа да покаже, че протестърите не могат да излъчат лидер. А при криза, масата търси лидер. Познайте през ноември, след три месеца, дали няма да сме в “червената зона” за корона вируса, пред вид че вече сме в “оранжевата”. Тогава са и последните шансове за бежанци преди зимата (да кажем, че приятелска на Бойко Турция може да помогне малко да ни стигнат - но ще се изхвърлим) . Е, за кой биха гласували хората, при три кризи? За орел, рак и щука? А очертаващият се по бедител тогава, дали няма да направи “правителство за националното спасение”, което и случайно да избере ВСС няколко месеца след ноември?

11300

14

yoghurt

29.08 2021 в 20:37

Zulijn - Да, аз също. Въпросът в случая е - кой състезателен кон - от предложените ни да бутнат ГЕРБ - може да направи това, без да направи по-големи щети. Понеже ако махнем потресаващата корупция, липсата на елементарна култура и компроматите, които вероятно имат срещу него, Бойко си е направо приемлив, макар и че не остана почти нищо от личността му, ако махнем тези неща. “Възраждане” са руски агенти, открито спонсорирани от Путин, а Слави ми е съмнителен заради връзките симс Илия Павлов и компания още от млад. Остават много малко опции.

11300

11

yoghurt

29.08 2021 в 20:06

Именно, целенасочено. Е, какви са резултатите от действията му - силно вероятно спадане на рейтинг. Може би ти не го вярваш че ще се случи, разбираемо ако си му фен - няма нищо лошо, всичките политици са своего рода кукли, аз също си имам критики към Иванов и Манолова, гледам да съм критичен към всеки! Но ако приемеш, че рейтинга му ще спадне - какво ще се случи в разлика със сегашният парламент вероятно? Нима ДБ или Ибни ще съберат рейтинг, че да съставят правителство? Дб - 14, ибни - 5 , Слави - 15, Бсп - 12 = 45 процента, някъде, като съм щедър със ИТН! А сега сумата им е над 50, тоест нищо не им пречи да си изпълнят целите. Е, кого устройва тази сметка за следващият парламент, да нямат мнозинство за избора на следващ ВСС, който предстои в следващият парламент? Кого устройва да не осъдят хидролога на републиката?