Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Дончев видя КСНС като застраховка гражданска отговорност на Кирил Петков

OFFNews 11 януари 2022 в 18:23 2788 1

"Някакъв тип застраховка гражданска отговорност да не би, когато министър-председателят отиде на визита в Северна Македония, да направи нещо различно, от това което са приели всички държавни институции още преди години." С тези думи бившият вицепремиер Томислав Дончев определи вчерашното заседание на КСНС.

Пред бТВ допълни, че вчера Радев искал да покаже, че президентът е по-голям началник от Изпълнителната власт.

Той повтори тезата, че е добре, че позицията на България за Северна Македония беше препотвърдена вчера на КСНС, тъй като това означава, че тя е правилна. 

Дончев подкрепи заложените в коалиционното споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ планове за 4 моста на Дунав и 3 тунела на Стара планина. Той иронично припомни, че мостовете над Дунав вече са два, но другите проекти биха били полезни. Той обаче заяви, че поставеният срок за изпълнението им в рамките на един мандат, е неизпълним.

В отговор на въпрос на водещата, която го контрира за ин хаус поръчките, той коментира, че това е законна, макар и спорна, възможност.

"От гледна точна на инфраструктурата ние сме разделени на Княжество България и Източна Румелия", заяви той и допълни, че безспорно са нужни тунели под Стара планина.

Томислав Дончев коментира и плана на вицепремиера Асен Василев за съкращения в администрацията. По думите неговият план е неизпълним, тъй като страната би останала с 30-40 хил. чиновници, които според него няма да са достатъчни.

"Човек, който няма достатъчно опит, е хубаво да не прави гръмки изказвания", каза той и заяви, че няма как 1/3 от администрацията да бъде освободена.

Бившият вицепремиер отрече и тезата, че именно администрацията е гръбнакът на ГЕРБ, защото броят на чиновниците бил много по-малък от този на избирателите на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови