Дончев: Готов съм да се боря за преференциален вот от последните места в листата

OFFNews 19 февруари 2019 в 08:50 1836 3

Решението за прага на преференциите беше грешка. Звучи много лошо на гласоподавателите – няма да ви дадем да си пренареждате кандидатите. Но който работи, греши. 

От волята на партията и желанието на гражданите – по-важно е желанието на гражданите, заяви  вицепремиерът Томислав Дончев по Нова тв. И обяви, че е склонен да влезе в листата на ГЕРБ на някое от последните места и да се бори за преференциален вот. 

В последно време осигуряването на кворума и нормалната работа на парламента е нелека задача. В името на това вероятно се правят различни компромиси. Но трябва да напомним, че в компромиса има граница, заяви още Дончев. 

Според него оспорването на честността на изборите в аванс е „вид застраховка”. „Ако резултатът на левицата не е толкова добър, колкото искат, ще кажат: „Ето, ние ви казахме, че ще бъдат фалшифицирани изборите””, коментира Дончев.

Относно машинното гласуване Дончев коментира, че то би помогнало най-вече за премахване на част от техническите грешки. По повод решението на БСП депутатите й да не влизат в пленарна зала, той призна: И ние сме го правили, но от това не произтече нищо добро. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

3

Georgi Gracata

19.02 2019 в 19:29

Вярно можеше да се пребориш ама преди 10 години,защото беше единствения еродиран в ГЕРБ,нали знаеш вица за лорда и шопа?Гледай да отървеш кожата.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

19.02 2019 в 09:44

Верваме ти Дончоолу.. Верваме ти..
Колкото на Спас Гърневски и БАРАКОВАТА ти верваме..
Как ша са бориш.. От "последното" ама пак ПЪРВО място в Габрово..
А на първото в листата ти Барни Ръбъла ли ша турнете?.. Или Тони Шайката?.. Или Биковия?..
А иначе в ПП ГРОБ що не си припомните думата в българския език с най-много представки - ИЗПОНАср......

6013

1

jojopetrov

19.02 2019 в 09:32

Дончев, бегай от ГЕРБ докато не е станало късно. Да ви слушам кво говорите или да ви гледам кво праите? Вече имах "честа" да ви честития бъдещите победи, но това не ви дава право да загробвате България.