Ексклузивно Исторически момент: Зелена светлина от парламента за сваляне на ветото на Северна Македония

ГЕРБ внесе промените за връщане на преференциите

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2019 в 19:00 2019 6

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за промяна на Изборния кодекс за връщане на преференциите. 

За това съобщи председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ. 

Той насрочи и заседание на правната комисия в сряда за обсъждане на законопроекта и процедурните правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия. 

На нощно заседание в четвъртък срещу петък миналата седмица ГЕРБ прокара желаните от ДПС поправки, с които се обезсмисля преференциалното глсуване, машинното гласуване се отлага за далечното бъдеще, а ЦИК остава в стария си състав - с представителите на НДСВ и Бареков в него.

След заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ беше обявено, че от партията ще внесат предложение за промени в Изборния кодекс, с които да се възстанови преференциалното гласуване, и ще се открие процедура за избор на нови членове на ЦИК.  

Бойко Борисов се разграничи от парламентарната си група за промените в Изборния кодекс, които предизвикаха възмущение, като посочи, че е оставил депутатите сами да решават. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

6

Новак

19.02 2019 в 05:26

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

26179

4

ELPIDA

18.02 2019 в 21:36

Е как нЕма да си променЪт мнението,избори ли наближават?! Нали баш парче босът,Кралят Слънце се върнА от командировка и /ги/ НАРЕДИ! Жив авторитаризъм,братя българи!Ние си многоглаголстваме по форумите, но народецът за жалост си трайка - живо Самопредателство! Най-страшния бич!

21059

3

рамбо

18.02 2019 в 20:40

Поредния полически пирует на вожда от Банкя. Вече за кой ли път той си сменя мнението за една вечер, а неговите депутати мушмороци гласуват без да мислят. До вчера защитаваха с патос промените в изборния кодекс, а от утре ще ги гледаме как с още по-голям патос ще защитават обратното

16872

2

spirit оригиналът

18.02 2019 в 19:06

АЖивеем в средновековно царство. Имаме си цар. Имаме си сив кардинал и отровители.Улиците ни са кални. Низшите са бедни и неграмотни. По улиците щъкат каруци с дръгливи коне. Работим като крепостни за колкото ни подхвърли местният господар.

Хора горят на клада. Име и много вражеска държава, която иска да превземе земите ни и да сложи ръка на несметните богатства на царя-господаря. Хората по села и паланки се въоръжават с ножове и вили, да се пазят от диви животни и набези на крадци, въоръжени ножове и вили. Реколтата зависи само от природата. Глад вилнее из земите ни… А господарят обещава догодина да имаме с десет гроша повече в кесиите.

Нямало машина на времето, а?

Се сте недоволни, учЕните от цял свят, от древни времена мечтаят да надникнат в миналото, на вас на тепсия ви е поднесено….

16872

1

spirit оригиналът

18.02 2019 в 19:04

АВ България няма общество, няма народ има бойко методиев борисов. Той дава всичко, строи всичко, прави всичко, ако не е той държавата е загинала, дори е готов да я прекара през иглени уши само и само да е начело. Ех българи, ако знаете, какво наследство ще Ви остави, отдавна да сте си събрали багажа и дим да Ви няма.ИДВА ВРЕМЕТО НА НОВ НАРОДЕН СЪД. ЦЕЛИЯТ ГНЯВ НА НАРОДА ЩЕ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ СОРОСОИДИТЕ И ГЕРБЕРАСТИТЕ. С ЦЯЛАТА СИ ЯРОСТ. НЕКА КРАДЦИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ДА ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО СИ НАКАЗАНИЕ!