Дни преди да чуе присъдата си, Цветанов се извини на съда

Юлиан Христов 22 май 2014 в 15:03 9609 13

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се извини на българския съд за критиките, които е отправял към него като вътрешен министър.

Цветанов беше половичен с нападките си срещу съдии, като дори кръщаваше операции на МВР с имена на магистрати. Заради нападките му пък срещу съдия Мирослава Тодорова и твърденията, че тя е обслужвала организираната престъпност, Цветанов беше даден на съд за клевета. Делото обаче беше спряно, защото Цветанов се ползва с депутатски имунитет, който той може да даде единствено по свое желание. 

По-рано днес прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия вътрешен министър, който е обвинен за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР. Според прокурорите обвиненията срещу Цветанов се доказват по несъмнен и категоричен начин. Прокурор Калоян Ангелов каза, че при престъпленията, които е извършил Цветанов, той е проявил престъпна упоритост.

Именно острата реакция на прокуратурата провокира Цветанов да се извини на съда. "Това, което чух от страна на прокуратурата, мога само да се извиня на съда, защото досега не съм бил свидетел за това как протича едно заседание", каза Цветанов и допълни, че прокуратурата погазва Конституцията. 

Днес показания по делото дадоха бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова. Днес стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство и срещу нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!