Съдът отложи делото срещу Цветанов за след изборите

Юлиан Христов 15 май 2014 в 16:34 1866 1

Цветан Цветанов

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов беше отложено за след изборите на 25 май.

Причината е поискана справка, с която трябва да се изясни дали разследването срещу бившия шеф на районното звено на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров е било образувано преди искането за прилагане на СРС към него. 

Цветан Цветанов е подсъдим за това, че отказал да разпише разрешено от съдия искане за прилагане на СРС. Според държавното обвинение така бившият вътрешен министър е възпрепятствал разследването срещу него. 

Съдията от Софийски градски съд Тони Гетов, който гледа делото срещу Цветанов коментира, че се надява да стане ясно, че делото не се гледа предизборно, каквито внушения били направени на "някои пресконференции". Съдията визира пресконференция на ГЕРБ, в която Димитър Главчев обясни, че "от много места се говори", че върху магитсрата се оказва натиск. Тогава от ГЕРБ предупредиха, че властта използва държавни средства, за да води предизборната си кампания. 

"Съдът не гледа предизборно дела, както се внушава от някои среди", коментира съдията след края на заседанието. 

Адвокатът на Цветан Цветанов обясни пред журналисти, че подсъдимите Тодоров и Цветанов не са се познавали, така че бившият вътрешен министър да иска да прикрие шефа на антимафиотите. Цветанов пък обясни, че е отказал подслушването, защото имал информация, че то може да бъде компрометирано поради изтичането на информация. По-рано днес пред съда Орлин Тодоров разказа, че е научил от служител на МВР, че ще бъде подслушван. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!