Дилов-син: Нека Бареков се омъжи за Радан Кънев, но не от наше име

Ивайло Анев Последна промяна на 22 декември 2014 в 16:41 5530 11

Любен Дилов-син

Николай Бареков е в правото си, ако иска, и да се омъжи за Радан Кънев, но не от наше име, от името на всички други хора, които са в тази коалиция", заяви в ефира на "Дарик" говорителят на парламентарната група на БДЦ Любен Дилов-син.

Коментарът му е по повод това, че Бареков оттегли публично подкрепата си за БДЦ и за депутатите от групата, които са подкрепили спорните промени, свързани с вноските за втора пенсия.

"Това е едно простичко решение, което идва да рече, че господин Бареков просто не говори от името на всички партии в коалицията. Те са седем. И не говори от името на парламентарната група. Има предизборно споразумение, което действа. А иначе господин Бареков е в състояние и е в правото си да има всякакви предпочитания и всякакви заявки", категоричен е Любен Дилов.

Той заяви, че е останал изненадан от изказването на Бареков, че има желание да си сътрудничи с Радан Кънев, който написа във Facebook профила си, че освен ГЕРБ и ДПС, национализацията на пенсиите са подкрепили още трима депутати на Ковачки.

Говорителят на БДЦ посочи, че ако "не бил сработил планът" да се разделят с ВМРО, не са били "минирани тогава доста добре вървящите преговори с Патриотичния фронт", сега в парламента е щяло да има една много сериозна обща парламентарна група. Но в политиката "ако" нищо не означава, коментира той.

По думите на Дилов-син известна нотка на истеричност внася самият Николай Бареков, но това било негов маниер, негов стил.

Според него ББЦ трябва да реши нещо просто - дали тя става предсказуем, управляем политически субект, който се движи по принципите на демократически централизъм или продължава да бъде телевизионно предаване, което зависи от настроенията и абстиненциите на своя водещ.

Той сподели наблюдението си, че Бареков твърде често говори само от свое име.

По-рано днес Николай Бареков заяви, че подава оставка като председател на коалицията от партии "България без цензура" (ББЦ), която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група "Български демократичен център" (БДЦ).

Решението си бившият журналист обяви днес в писмо "до моите приятели от КП „България без цензура“ - съпредседателите Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов".

"С моето оттегляне от съпредседателския пост партия ББЦ вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент", се казва в изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 20:05

Курва

22.12 2014 в 19:50

Този човек е олицетворение на пропадналия интелектуалец.
Не че нещо е направил през живота си, но поне е образован.
Тъжна картинка....

22.12 2014 в 19:27

Любен Дилов- син- червен видя парламента през бареков макарон.Ама той макарона бил крив...

22.12 2014 в 17:51

А ти бе, фъфлещ клоун, след като се присламаш години наред от една в друга коалиция, ти на кой господар служиш ? На чичко паричко ли ?

22.12 2014 в 17:18

Дилов, тя твоята стана храни куче да те лае. Ако не беше въпросният Бареков цялата шайка там никога нямаше да видите парламент, Ще си отидете и ще се забравите, а Бареков ви показа и ви доди много, но кой да го разбере.

22.12 2014 в 17:17

Е значи наистина свършиха парите с които се създаде този мелез ббц. :)
Щом и бюрека вече избяга оттам. :)

22.12 2014 в 17:13

Партийката на Бареков преброи лай...та в България безпогрешно!

22.12 2014 в 17:11

Дилов имаше един единствен шанс да влезе в Парламента и той така бездарно го пропиля... :)

22.12 2014 в 17:09

Ма нали и ти му пристана бееее, къде си тръгнал да се изказваш и ти сега, нещастен продажнико!!!

22.12 2014 в 17:01

Вие като се женихте и се оплождахте Цв.Василев ви свети.