Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Депутатите закриха министерството на инвестиционното проектиране

Нели Чолашка 19 ноември 2014 в 10:38 3581 0

Иван Данов, бивш министър на инвестиционното проектиране.

Депутатите приеха на първо и второ четене промени в Закона за устройство на територията, с което закриха просъществувалото едва година и три месеца Министерство на инвестиционното проектиране.

Проектът мина бързо и през правната комисия, на която присъства и регионалният министър Лиляна Павлова. Тя обясни на депутатите, че докато не се приемат промените в закона, министерството, както и местната администрация не могат да изпълняват инвестиционни проекти.

С измененията се отменя разпоредбата, според която за инвестиционни проекти на стойност над 10 млн. лв. разрешение за строеж може да издава само от министъра на регионалното развитие. Общините отново ще могат да издават разрешителни след влизането в сила на промените в Закона за устройство на териториите.

Министерството на инвестиционното проектиране беше създадено от предишното Народно събрание за правителството на Пламен Орешарски, като беше отредено за ДПС.

Първият министър - Калин Тихолов, беше сменен сама за няколко часа, след като се разбра, че е свъразн с Дюнигейт.

За следващия министър - Иван Данов, чието има Орешарски обърка при представянето на министрите, излезе информация, че е точил социалната система на Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews