Quantcast

Прокуратурата проверява министър Данов

OFFNews Последна промяна на 21 април 2014 в 09:37 8173 8

Прокуратурата е започнала проверка по сигнал на журналиста Атанас Чобанов, свързан с министъра на инвестиционното проуктиране Иван Данов.

За момента няма образувано досъдебно производство и прокуратурата само проверява фактите около сигнала. 

Пред Нова телевизия Чобанов каза, че е викан да дава показания по разследването, което той публикувал на сайта "Биволъ". Разследването касае източването на помощи за безработни, които министърът получавал във Франция, при положение че в България е имал работа.

"Българската прокуратура проучва данните, които ние изнесохме, тъй като по българския закон документното престъпление е с давност 10 години и за да се стигне до получаването на тези помощи за безработица Иван Данов е подписвал декларации, че е безработен във Франция, живее там и си търси работа. В същото време той е живял тук и е работил по няколко архитектурни проекта, както и е преподавал в университета по архитектура”, каза Чобанов.

По думите на министъра, той не е знаел, че получава социални помощи. Журналистът Атанас Чобанов обаче съобщи, че Данов е пътувал до Франция и е подписвал документи, с които е удостоверявал, че е безработен. „Това е една нагла лъжа, той е подписвал документи”, каза Чобанов.

„Има документно престъпление, но давността във Франция е 5 години и то е изтекло”, съобщи още журналистът. По думите му френските власти могат да поискат парите да бъдат върнати.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2014 в 19:55

... шматкуратурата се била поразкрачила... та се самостресирала...

... хахахахахахахахаха

21.04 2014 в 17:50

Иван Данов се е обградил със следната шайка разбойници:
1. Калин Тихолов - инициатор и вдъхновител на всички действия на министъра/де факто той управлява/.
2. Савин Ковачев - мозъкът на операциите. Бивш зам.министър на регионалното развитие при тройната коалиция.
3. Славейко Господинов - професор по геодезия и председател на консултативния съвет по геодезия при министерството. Съдружник на Николай Вълканов, играч в обществени поръчки. Като студент е бил съден за кражба.
4. Стоян Мирчев - лице за мокри поръчки. Този господин е внук на бившия страховит секретар на ЦК - Стоян Михайлов! С една дума наше момче, намерили му подходящ пост. Той осъществява връзката на Данов с полицията и прокуратурата, разнася материали за бивши партньори или врагове на височеството и ги пуска я в РПУ, я впрокуратурата, дава си визитката и всички застават мирно! Политическата поръчка е готова!
Около тях има и банда лизачи от КАБ, САБ и други, които искат да отмъкнат комат от баницата.
Сигурен съм, че ще дойде време това да излезе на яве и да отговаря всеки от тях пред закона и народа!

21.04 2014 в 10:49

Този човек през цялото време, когато е бил женен и е работил в Германия и Франция е бил в трудово правоотношение с УАСГ и съответно в неплатен отпуск. Той се връща в България подмамен от големите пари, които му обещават от голф клуб "Ибър" в гр. Долна баня през 2005 г., като тогава регистрира дружеството "Данов и партньори" ООД, заедно със собствениците на голфа. Той е знаел, че ще развива търговска дейност и, че ще си прекрати неплатения отпуск, но въпреки всичко подписва декларация след декларация, че е безработен и то съвсем умишлено с цел имотна облага. Имайте предвид, че тези средства се предоставят на хора, които не работят нищо за да могат да живеят. Това ли е моралът на този измамник? В интерес на истината той съвсем се замаял от властта! Въпреки, че съгласно Правилника за работа на НС той няма право да бъде ръководител катедра в УАСГ, той заема тази длъжност на "обществени начала"-понятия от комсомолската и партийна дейност, в която навремето активно участваше. На всичкото отгоре си разчиства сметките с бивши съдружници, като използва репресията на полицията, но това със сигурност ще предизвика поредния скандал около него.

21.04 2014 в 10:38

... ей, Кутев-мутев, да вземеш да осигуряваш тролчетата, че да не ти спретнат некой профсъюз...

... хахахахахахахахаха

21.04 2014 в 10:34

... магистралната труженичка Геновева, поради що се свени да се изцепи: Сестра му на Чобанов ми е колежка...

... хахахахахахахахаха

... а, да ли Чобанов има сестра е съвсем отделен въпрос...

... хайхахахахахахахаха

21.04 2014 в 10:32

@02: Не е важна истината, важно е 01 Геновев да отклони темата в друга посока! Типична тролска "активност".

21.04 2014 в 10:08

Наистина ли? За какво по-точно? За журналистически разследвания полага ли се затвор?

21.04 2014 в 09:49

Нека да го разследват, даже да го осъдят него и всичките като него, но да не забравят да разследват и Чобанов и свитата му. Те също имат за какво да търкат нара.