Депутатите пак имаха проблем с кворума, избират управител на БНБ във вторник

Симона Костадинова 10 юли 2015 в 09:55 2704 3

Чак от третия опит депутатите успяха да съберат кворум, за да започнат днешното си заседание.

В 9:00 часа в пленарна зала се регистрираха 113 народни представители, при необходими поне 121. При втория опит, който беше 15 минути по-късно, депутатите бяха с трима повече.

Едва на третия и последен опит за регистрация се събраха достатъчно народни представители и пленарното заседание в крайна сметка започна. Депутатите бяха 138.

След това бе гласувано на 14 юли да се проведе извънредно заседание, което ще започне в 11.00 и би трябвало да продължи до 17.00 часа. Тогава ще бъде избран новият управител на БНБ. Четиримата кандидати - Бисер Манолов (Реформаторски блок), Димитър Радев (кандидат на ГЕРБ, подкрепен от РБ), Григорий Вазов (Патриотичен фронт) и Виктор Йоцов (АБВ), вчера бяха изслушани пред Комисията по бюджет и финанси.

Очаква се на същото извънредно заседание да бъдат гласувани и промени в Закона за енергетиката, и в Закона за лечебните заведения.

Вчера в Народното събрание също имаше проблем с кворума. Тогава обаче се събраха необходимите депутати от втория опит за регистрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!