Парламентът няма да заседава днес, БСП и ДПС саботираха кворума

Симона Костадинова Последна промяна на 05 юни 2015 в 09:46 4872 9

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Парламентът няма да заседава днес. Народните представители три пъти не успяха събрат кворум, за да започнат работа по промените в Закона за здравните осигуровки и Закона за горите. ДПС и БСП не се регистрираха.

При първият опит в пленарна зала се регистрираха 101 народни представители. След 15 минути се направи втора проверка, при която регистрираните се увеличиха с още девет. Третият и последен опит беше направен в 9.30 часа, тогава отново не бе събран кворум - регистрираха се едва 113 народни представители.

На брифинг Цвета Караянчева от ГЕРБ обвини ДПС и БСП и заяви, че отгорорността е тяхна, защото  не са се регистрирали в пленарна зала. Тя обяви, че заради опозицията няма да може бързо да се приемат промените в Закона за горите. Днес те трябваше да бъдат гледани на първо четене.

Той предвижда да се забрани сеченето на дървета през тъмната част на денонощието, което се очаква да ограничи възможността за нерегламентирани посегателства.

Караянчева смята, че промените трябва да бъдат приети бързо, за да не се налага втори мораториум за износ на дървесина.

"Оказва се, че порати това, че на някои не му се работи или умишно иска да саботира работата на народното събрание и няма да може тези промени да бъдат прити на пъррво четене", каза тя. 

Това е вторият път, в който това Народно събрание не успява да започне заседанието си, но първият при който заседанието се проваля. За да може работата в пленарна зала за започне трябва да са се реигистрирали поне 121 депутати. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2015 в 16:00

За какъв саботаж говорим нали имаха достатъчно депутати от АБВ, ПФ, ГЕРБ и РБ? Защо чакат ДПС ? Ясно е че горите ни са общопартийна далавера иначе след толкова години проблемът щеше да е решен.

05.06 2015 в 15:54

АТАКА+БСП+ДПС = мръсни путиноидни изчадия, мразещи България!
Ето, тези боклуци които днес показаха , че всъщност ДПС, БСП и АТАКА са в коалиция, предадоха България !
Смърт и бесило за вас и вашите копеленца, продажници нещастни !

05.06 2015 в 11:49

Господата от медията са забравили да пишат,че и АТАКА не са се регистрирали :)

05.06 2015 в 11:18

Кворумът се "саботира" само от представителите на управляващите, които не са в залата.

Както навремето криви за провалените заседания на парламента бяха отсъстващите дупетати на ДПС/БСП/Атака, така сега са криви само избегалите гербави, ръбави, патриоти и гоцевисти.

05.06 2015 в 11:07

Ако служител във фирма не отиде на работа, следва дисциплинарно уволнение. Изключително нагло е депутатите да го правят, и то без никакви санкции. Трябва да излезем на протест против всякакви волности и луксове за депутатите, иначе ще продължават да се смятат за богоизбрани.
Едно неявяване без медицинска бележка трябва да води до уволнение.

05.06 2015 в 10:36

Те ви те, "управляваща" "коалиция"!
Отделните кавички за думите не са случайни. ПФ хем съпортвали управляващите, хем не били подписвали споразумение. Гоцевото а-в-гъзъ пък даже и министър има, но също не е подписвало.
Ебах ти държавата, ебах ти управляващите!
На Цвета ЧернатаЯнчева, Кара си е черен/черно на турски да и припомня влез-излез по 6 пъти на ден! В един от дните имаше рекорд 7 пъти! прекъсваха заседанието поради липса на кворум...
Тогава свинеугоителя искаше още на другия ден да има избори. Веднага!
:))))))))))

05.06 2015 в 10:30

Когато става въпрос за гори, незнам защо очаквате от бсп и дпс нещо по различно. Тези две партийки гледат единствено да се запази това което е било до сега.

05.06 2015 в 10:13

Хайде сега все е едно е сефте. На всичките явно им се почива и са взели петък отпуска. Нали има коалицията мнозинство, за чии опозицията да прави кворум .

05.06 2015 в 10:10

На мен ли ми се струва или ББ казваше, че който управлява, той трбява да си събира кворума?