Quantcast

Депутати настояват "Аликс партнърс" да връща активите на КТБ

OFFNews Последна промяна на 01 април 2016 в 14:59 2568 7

„Настояваме от международната компания, ангажирана с разследването на фалита на КТБ (бел. ред- AlixPartners Services UK LLP ) да бъде поискано да върне и онези активи, които синдиците считат за невъзвръщаеми.“

Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес Мартин Димитров.

Той обясни, че България не се нуждае от международно разследване за фалита на КТБ, което да води само до един аналитичен доклад с никакви последствия. "Такъв вече беше изготвен от парламентарната комисия за КТБ безплатно", обясни депутатът.

Петър Славов пък обясни, че договорът, подписан от синдиците на КТБ, не съответства на изискванията на Закона за банковата несъстоятелност.

„Международната разследваща компания трябва да има опит с подобни дейности и най-вече с разследване на пътя на парите и връщането поне на част от тях. Забележете, не да бъде нейна дъщерна фирма или дъщерна на дъщерната, а конкретната компания, с която подписваме договор, да има подобен опит. Аз не виждам как една фирма на 5 месеца би могла да отговаря на изискванията“, коментира Славов.

Славов подчерта, че не се знае с кого точно си сътрудничат синдиците от тук нататък, защото компанията-майка AlixPartners Ltd. се е отказала от своите дялове в британското си дъщерно дружество, с което българската страна подписа договор, в края на месец януари тази година. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2016 в 19:09

Защо доклада все още не е известен ,какво става с беглеца Василев или само ще ни замивате очите и до кога така ?

01.04 2016 в 22:59

Конфискуването на имуществото на Цветан Василев и неговото семейство е абсолютно задължително и е най-малкото, което те заслужават. Ясно е, че всичко е придобито с източените пари на вложителите в КТБ, нека да докаже произхода на всичките тези пари тогава!

01.04 2016 в 21:42

А аз отдавна настоявам Цветан Василев да влезе в затвора и ефективно да му се конфискува цялото имущество!

01.04 2016 в 20:03

Ха, сега на Аликс Партнърс прехвърлят отговорността. Е, няма как да стане. Имаме си прокоратура, да му бере гайлето.

01.04 2016 в 18:37

А цацаратурата за какво я издържаме? Я вижте по американските избори прокурорите как се хвалят кой колко пари е конфискувал от мошеници.

01.04 2016 в 16:55

"Славов подчерта, че не се знае с кого точно си сътрудничат синдиците от тук нататък, защото компанията-майка AlixPartners Ltd. се е отказала от своите дялове в британското си дъщерно дружество, с което българската страна подписа договор"

Явно не е било печелившо. То всеки ден се разследват източени милиарди ;)

01.04 2016 в 16:52

Те 7 месеца мълчаха за доклада вие искате и пари да върнат. Видя се че не това е целта! Ще пробват само с Василев ако стане нещо и спечеленото ще дадат на Оманския фонд като им приключи делото срещу България.