Депутат от ДБГ: АБВ влиза в коалиция с ДПС, БСП и КОЙ

OFFNews 10 май 2016 в 17:16 2675 1

АБВ е лява партия, която имаше време да работи в рамката на дясно управление, но не успяха да намерят идеологическото си мястото. Очевидно тяхната цел е била утвърждаване на структурите през министерството за създаване на коалиция с БСП, ДПС и КОЙ. 

Това каза пред БНР депутатът от Реформатроския блок (РБ) Димитър Делчев (ДБГ) по повод решението на АБВ да излезе в опозиция.

"АБВ правят политически маневри. В решението им от днес няма нищо принципно, а дезертиране от пенсионната реформа, с която се наложи да се занимава финансовият министър вместо пенсионния", каза Делчев.

Той каза още, че не вижда заплаха за стабилността на управлението.

"Предвид ситуацията около България и в света, национално отговорната позиция е запазване на управлението и се надявам патриотите също да постъпят с отговорност към държавата, коментира депутатът. Ситуация, в която се дава възможност на БСП, ДПС и останалите опозиционери да управляват не е добра", обясни депутатът.

Делчев подчерта, че разговорите в мнозинството за спорените промени в Изборния кодекс продължават, като целта е да бъде намерено "решение, което да гарантира демократичността на изборите и да удовлетворява всички страни".

"От РБ твърдо заявяваме, че нашите сънародници, независимо къде се намират, трябва да имат възможност да гласуват. ПФ също нямат против към либерализиране на режима за разкриване на секции в ЕС", каза още той.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови