Ивайло Калфин подаде оставка

OFFNews 10 май 2016 в 16:38 20411 29

Ивайло Калфин подаде оставка

Вицепремиерът и министър на социалната политика подаде оставка. 

От правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е приел депозираната оставка. Калфин разговарял по темата с Борисов още днес сутринта, научи OFFNews.

"Бойко Борисов и Ивайло Калфин проведоха разговор, в който изразиха взаимна благодарност за съвместната си работа", се казва в краткото прессъобщение.

Ивайло Калфин беше излъчен за член на кабинета от квотата на АБВ. По-рано днес стана ясно, че партията на Георги Първанов оттегля подкрепата към правителството и минава в опозиция. 

"Ние в АБВ оценяваме негативните тенденции в развитието на институциите, на политическия диалог в държавата, на страната и обществото като цяло. На базата на тази оценка Националният съвет на партията взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустановим партньорството си за подкрепа на правителството и да изтеглим нашите представители от изпълнителната власт", каза по-рано днес Румен Петков, цитиран от пресцентъра на партията.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

29

Red or Dead

10.05 2016 в 22:47


Ами стане ли дума за Русия, неусетно изниква и хокея(сега се провежда там световното по хокей, тези които трябва, го знаят:).......та в този ред на мисли, ето един “хокеен“ поглед в нашата действително.....

Руският президент Владимир Путин отбеляза на гала – вечер – мач от турнир на хокейната лига между отборите «Звёзды НХЛ» и «Сборная НХЛ», който се състоя в ледения дворец на „големите“ в Сочи.
„Звездите НХЛ“, в който игра и министърът на отбраната Сергей Шойгу, водят с 6:2.
Сега, нали се сещаше какво трябва да очакваме – комплексарят Бойко Борисов, след като си „премери“ „парадчето“ с Путин, утре да спретне и той отбор на правителството си, с Перукан и Пепи Белото… Тежат му килата обаче, за да проиграе хокей.

http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/HOK.jpg

77927

28

El Commandante

10.05 2016 в 21:42

"Методи Андреев"

Тоя цървул го засекох оня ден в асансьора на мола, но беше с жената и детето, та не можех да го интервюирам на четири очи, на живо е същия нещастник като и по телевизията...

63994

27

Red or Dead

10.05 2016 в 21:40

Чакаме с нетърпение и КРАЯТ на “руското ресто“.....отстрелването на ТИКВАТА....този път ще е за форевър......

Тези гниди дето си ги изредил, всуе ще запеят ПЪРВИ руски частушки....само стой та гледай.....чакаме на първия ред в киносалона....заредили сме се пуканки...и ПЕПСИ..:)))

63994

22

Red or Dead

10.05 2016 в 21:01

“““““.....Кой ще падне първи-правителството на соросягите,или Плевню Офшорката,или еврогейския съюз:)))))...““““““

Пропуснал си Баш Царицата Майка на мравуняка...“фалирали хамерикански щати“ .....всички са навързани кат свински опашки.....само преди броени дни едно петоразрядно краварче ги беше строило вся безродная сволоч и то в кабинката на пазача на амбасадата, да не цапат килимчиту на Кохинора.:))) и от галене по ТИКВИТИ зел та смъкнал ненчувуту ТУПЕ....:)))))

20696

21

Новак

10.05 2016 в 20:40

В никакъв случай не съм фен на Гоце и шайката около него, но това е нормално политическо поведение. За разлика от пудела Москов, перуката Ненчев и Божо трика, които оставиха горчив привкус за силна любов към властта и слаба привързаност към идеите си. Плюс това самия Калфин стоеше стабилно като министър - без някакви големи издънки, не лоши идеи и балансирано поведение. Със сигурност не беше от най-слабите министри. Сега Боко остана с една шайка службогонци начело с номенклатурата Кунева.