Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Делчев: ГЕРБ и РБ се нуждаят едни от други, но няма да имат общ кандидат

Лидерите на РБ не могат да бъдат кандидати за президент

OFFNews 13 юни 2016 в 14:59 2325 1

ГЕРБ има нужда от РБ, както и РБ от ГЕРБ, за да правим реформи, но общ кандидат за президент няма да имаме.

Това каза депутатът от Реформаторския блок (РБ) и председател на предизборния щаб на ДБГ Димитър Делчев пред Канал 3.

Делчев заяви, че лидерите на партиите от РБ не влизат в списъка с възможните кандидати на Блока за президент. "Който и да е кандидатът за президентските избори на ГЕРБ или останалите партии, РБ ще има собствена кандидатура на президентските избори", добави той.

По думите му кандидатът на РБ трябва да заложи на обединителна фигура, която да защитава върховенството на закона и националната сигурност.

"Прекалено близо сме до времето, когато Радан Кънев говореше за РБ като изчерпан проект, за да може сега да говори за обединителен процес и съюзен конгрес", добави Делчев.

Относно антикорупционния закон депутатът обяви, че очаква да бъде гласуван тази седмица в зала. "Смисълът на този закон е да обедини всички органи, които действаха на парче и да бъде спряно прехвърлянето на отговорност между различните институции", добави той.

На въпрос за промените в Закона за МВР Делчев заяви, че оптимизация в администрацията трябва да има, за да има повече средства за полицаите на терен. Служителите на реда трябва да бъдат стимулирани по време на службата си, не само при пенсиониране, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!