ДБГ поставили остро въпроса за закона "Кунева" пред Борисов

OFFNews 13 май 2016 в 15:17 2751 3

На днешната среща между партиите в управлението и премиера Борисов Найден Зеленогорски (ДБГ) поставил въпроса за вчерашното отхвърляне на антикорупционния закон в Комисията за борба с корупцията в Народното събрание.

"На срещата на мнозинството днес в присъствието на премиера реагирах остро по отношение на неподкрепата от страна на Патриотичния фронт за антикорупционния закон в комисията", каза той пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че закона "Кунева" е една от трите политики, които мотивират ДБГ да продължава да подкрепя управляващото мнозинство.

Зеленогорски подчерта, че правната комисия е водеща по законопроекта, а в регионалната законопроектът на закона за борба с корупцията беше приет.

"Ще направим всичко възможно да получим подкрепа за него. Надявам се, че в зала законът ще мине на първо четене, тъй като това е граница, която няма как да преминем. Всички забележки могат да бъдат изчистени между четенията и бях пределно ясен пред колегите от ПФ", добави той.

Зеленогорски коментира и предложената от Борисов за социален министър Зорница Русинова. "Тя има нужните качества и опит, за да бъде добър министър", каза депутатът. Русинова е поканена от РБ да присъства на заседанието на парламентарна група на реформаторите във вторник, където да представи концепцията си.

Реформаторът каза още, че иам значителен напредък по Изборния кодекс. "Надявам се до вторник да изчистим всички текстове и в сряда да имаме единно становище на мнозинството", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

13.05 2016 в 16:32

колко пък да е остро ...
но щом още намирате и мотивация, нямам какво да добавя.