ДБГ поиска РБ да се яви единно на местните избори в цяла България

OFFNews Последна промяна на 11 юни 2015 в 18:48 2631 4

Димитър Делчев

„Движение България на гражданите“ изпрати на останалите партии в Реформаторския блок проект за споразумение за единно явяване на местните избори.

Предложеният проект, на базата на който партиите да постигнат консенсус за единно явяване на предстоящите избори, позволява на местните структури на партиите от РБ сами да определят кандидата си за кмет и да подредят листите зa общински съветници, ако се постигне съгласие между местните партийни структури на Блока, твърдят от „Движение България на гражданите“.

Предвижда се срок до 20 август, в който местните структури да предложат кандидати за кметове и общински съветници и 1 септември за подредба на листите, които ще бъдат утвърждавани от Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Секретарят на ПГ на Блока Димитър Делчев (зам.-председател на ДБГ) заяви, че проектът се предоставя на партиите от РБ за обсъждане, дискутиране и постигане на споразумение с оглед напредналата фаза на подготовката на местните избори и в отговор на очакването на структурите от цялата страна за постигане на решение.

ДБГ държи на единната регистрация и на консолидацията на РБ за местния вот, добави още Делчев, като каза, че още с Учредителното споразумени на Блока се предвижда явяване на партиите заедно в пълен цикъл избори.

Следващата седмица, на 20 и 21 юни, "Движение България на гражданите" ще обсъди нивото на подготовка за местните избори, както и кандидатурите за кметове и съветници, на заседание на Националния си съвет, който се събира в Добрич.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2015 в 07:21

Татенцето на това момченце е тъпкач на дъртата парясница Кунева-Пръмова.

11.06 2015 в 22:34

Няма начин. Не може да има един лидер, но трябва да има единна регистрация. Айде, баста. И децата разбраха, че единствените читави политици в РБ са от ДСБ. Сори, Кунева, сори, Делчев

11.06 2015 в 19:49

ПРАВИЛНО! Трябва да са единни и така да получат повече гласове! НЯМА нужда ДСБ да се правят на по- и най-, защото от това ВСИЧКИ в РБ губят!

Особено след изцепките на Радан преди и сега. Миналата година беше все против Бойко, понеже не му увря главата, че ГЕРБ ще са първи на изборите и ГЕРБ ще си решат кой да е Премиер. И никой няма с него да се съобразява и да го пита за това!

11.06 2015 в 18:53

Явявайте се как искате, след фиаското с героите от КТБ с нови, тлъсти назначения и 16-тте милиарда в джоба на Боко, само пълни олигофрени ще гласуват за вас.

Не, че са малко...