Кунева: ДБГ стои зад кандидатурата на Паси за кмет на София

Ивайло Анев 06 юни 2015 в 11:23 3997 5

Снимка ДБГ

Вицепремиерът Меглена Кунева

Вицепремиерът Меглена Кунева обяви, че е изненадана от атаките срещу Соломон Паси като кандидат-кмет на София и от коментарите на колегата си от Реформаторския блок Атанас Атанасов (ДСБ).

"Все още нямаме официална номинация. Познавате Соломон Паси, изненадах се от динамиката на изказване на колегите на ДСБ. Той е човекът, който направи най-много за влизането ни в НАТО. Успехът е в привличането на нови хора, нови и силни като Паси", категорична беше Кунева в ефира на bTV.

Кандидатурата на Соломон Паси бе спомената от лидера на ДБГ Меглена Кунева в края на миналия месец. Няколко часа по-късно от другата голяма партия в Блока - ДСБ, обявиха, че ще издигнат свой кандидат. Атанас Атанасов дори обвини Кунева, че търси работа на Паси.

Днес тя потвърди, че партията ѝ, със своята голяма тежест в РБ, стои зад кандидатурата на основателя на Атлантическия клуб в България.

По думите й електоралният успех на ГЕРБ се дължи на привличането на периферни избиратели.

Кунева посочи още, че Реформаторският блок е изключително важен за развитието и стабилността на България. "Съдебната реформа, борбата с корупцията и върховенството на закона са темите, които РБ налага в дневния ред на страната", каза Кунева и коментира още, че без Блока на ГЕРБ ще им се наложи да търсят друг коалиционен партньор, което няма да е добре за ситуацията в България и реформите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!