Даниела Божинова и Тома Белев са новите съпредседатели на Зелено движение

Иван Калчев-Глиги се върна от фронта в Украйна и стана организационен секретар на партията

OFFNews 19 ноември 2023 в 17:25 2273 3

Божинова
Даниела Божинова.

Даниела Божинова и Тома Белев са новите съпредседатели на ПП “Зелено движение”, избрани от Националното събрание на партията, което се проведе през двата почивни дни в София.

Даниела Божинова е народен представител в 49-ото Народно събрание, доктор по политически науки. Специалист по демократични процеси, гражданско участие и международни отношения, Божинова е отдаден застъпник на европейските политики и въвеждането на еврото. Тя е също заместник-председател на международната организация Democracy International.

Тома Белев e лице на природозащитното движение в България, дългогодишен експерт по управление на защитените територии, бивш директор на природен парк "Витоша" и председател на УС на "Зелени Балкани". Като инициатор и председател на Асоциацията на парковете в България, работи за изграждане на капацитет и експертиза в институциите, отговорни за защитените територии в България.

Изборът на съпредседатели демонстрира волята на мнозинството делегати ПП “Зелено движение” да провежда принципна и прозрачна политика за опазване на природата и в защита на демокрацията, обвързана с ценностите на европейското зелено семейство.

Координацията на местните органи на партията пое Борислав Сандов, бивш вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков през 2021 - 2022 г.

За съпредседатели на Контролния съвет на партията са избрани дейният застъпник за чистота на въздуха от екологично сдружение “За Земята” Ивайло Попов и Иван Велов - водещ адвокат по природозащитни дела и бивш началник на кабинета на Борислав Сандов в МОСВ. Ковчежник стана Офелия Георгиева, а организационен секретар - Иван Калчев - Глиги. Преди броени дни той се върна от фронта в Украйна, където се сражава като доброволец в редовете на ВСУ още от първите дни на пълномащабното руско нашествие в страната.

„Зелено движение“ е пълноправен член на Европейската зелена партия (ЕЗП) от 12 май 2013 г. Партията е съучредител на обединение “Демократична България” и коалицията ПП-ДБ. В момента е излъчила четирима народни представители и заместник министър в МОСВ, а през октомври нейният кандидат Момчил Даскалов спечели изборите за районен кмет на “Сердика” в София като част от “Обединени за София”, както и общински съветници в различни общини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

3

leomesi

20.11 2023 в 15:03

Тома Белев ли избраха за шеф? Тия не ги слуша главата, ама хич

585

2

Stoyancho

20.11 2023 в 14:12

Намериха кой да сложат начело на партията си завалиите!

1017

1

IvoIvo

20.11 2023 в 11:16

Няма отърване и тва е! !
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика