Партията на Кунева заговори за недоверие между партньорите в РБ

Ивайло Анев Последна промяна на 14 ноември 2014 в 11:14 11928 43

Изпълнителният съвет на „Движение "България на гражданите" (ДБГ) констатира високо равнище на недоверие между част от партиите в Реформаторския блок.

Това отчетено по време на заседание на съвета, съобщават от партията на Меглена Кунева.

В своя позиция ДБГ заявява готовност да работи за възстановяване на добрите коалиционни отношения. Според тях основен критерий за това ще бъде начинът на работата в Парламентарната група на РБ.

Хората на Кунева смятат, че свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап е неподходящо и контрапродуктивно.

Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията, убедени са те.

Оттам припомнят, че съюзът не е създаден като опит за поредна партия, а като платформа за реформи.

Те са категорични, че бъдещето на блока зависи не от способността за радикално говорене, а за реално правене на реформи. През тяхната реализация се доказва потенциалът за лидерство. Затова считат, че съюзен конгрес може да има след като са налице и първите резултати от реформите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2014 в 15:29

Уважаема министърка "YES" не сме забравили какво казахте: Нека затровим атомната централа пък после ще преотворим преговорната глава.
Парцалена кукла на конци

17.11 2014 в 12:18

интересно, тук май има много подръжници на Кунева ?!
към всички тях : след като се взимате толкова насериозно, що не излезете от РБ и се представите сами на следващите избори ?
желая ви успех !
...
към останалите симпатизанти на РБ :
за пореден път - ИЗГОНЕТЕ КУНЕВА !

17.11 2014 в 11:59

E! И без друго гласувах с отвращение за РБ /заради червената кукувица, разбира се/, но след прегръдката им с милиционерите от ГЕРБ съвсем се отчаях и смятам по-вече да не гласувам за тях, защото ме обижда, когато ме вземат за канарче

17.11 2014 в 03:31

Е, аз не съм трол и винаги излизам с името си. Не крия, че симпатизирам на г-н Кънев (без да съм партиен член). За съжаление, ДБГ ползва чисто комсомолски прийоми, включително и интернет-тролове. Целта? Малко по-голяма относителна тежест на ДБГ в Блока и в Парламента, което не би било възможно, ако Блокът стане единна партия. Това е. На практика - чисто лична амбиция без никакъв държавнически стремеж.

16.11 2014 в 22:02

И тук да питам - кое от казаното от Вълчев не е вярно? Колко от писачите са чели коалиционното споразумение? Единственото крило, което иска конгрес е това на ДСБ, защото те виждат някакви скрити възможности във това да оглавят РБ. Въпросът не е във това, че ще го оглавят, въпросът е, че това трябва да е естествен процес. И защо всички скочиха, когато ДБГ изрази мнение? Нали всички в РБ са равнопоставени, нали сред основните принципи на демокрацията е именно свободата да изразяваш мнение?! Много двойни стандарти се прилагат по отношение на това кой как се третира в РБ. Ако ДСБ не харесвам Меглена Кунева, защо я поканиха? Аз ще ви кажа защо - защото през 2013г., Кунева ги би на изборите и те добре осъзнаха, че без ДБГ няма да стане. И този резултат е единственото мерило, ако ще стигаме пак до там да си ги мерим.

16.11 2014 в 20:44

Защо Костовите Тролове виждат на софрата 2-ма, които конкурират Радан в желанието му за власт в РБ, а не виждат другите 2-ма - Москов и Ненчев, които са си "техни"?

16.11 2014 в 20:08

какви реформи ще направят Лукарски и Кунева? Вие луди ли сте? основната им цел беше да се намърдат в министерските кресла и не им мигна окото че се прегърнаха с Гоце и другите ченгета от ПФ. Лукарски като по-тъп си призна в прав текст , че всичките му предизборни приказки са били трикове и се оказа точно така.

16.11 2014 в 14:48

Защо страдат само ДСБ-троловете?
Защото няма да им се отвори парашута и да станат ГОЛЕМИТЕ в РБ, та да го разцепят, както лидерът им - Костов смаза и разцепи СДС!
Умряха наивните, НЯМА ДА СТАНЕ!

16.11 2014 в 14:48

Защо страдат само ДСБ-троловете?
Защото няма да им се отвори парашута и да станат ГОЛЕМИТЕ в РБ, та да го разцепят, както лидерът им - Костов смаза и разцепи СДС!
Умряха наивните, НЯМА ДА СТАНЕ!