Кънев обвини партията на Кунева, че е калпава и публикува глупости

OFFNews 14 ноември 2014 в 18:44 17004 29

Радан Кънев.

Една раздробена политическа сила, която се занимава със себе си и публикува глупости какво било доверието между политиците, все едно това някого го интересува, тя не може да се пребори да направи реформи. Една такава политическа сила е калпава да направи реформи. И докато не стегне себе си, тя ще остане калпава да направи реформи.

Това обяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. С тези думи той задочно отговаря на прессъобщение на партията на Кунева от тази сутрин, в което се казва: "на проведеното снощи заседание на Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите се отчете високо ниво на недоверие между някои от партиите в РБ" и "преценява като неподходящо и контрапродуктивно свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап."

Прокуратурата е една желязна, консервативна система, окопана в себе си, в която много от хората гледат на своята работа като светая светих, а не като на една нормална, отговорна държавна служба. И много от тях не искат да се променят. И ние какво? Ще се преборим с тях като си пускаме прессъобщения кой на кого имал доверие. Вярвайте ми, че прокурорите си нямат доверие един на друг, но не си пускат прессъобщения, а си гледат общия интерес, каза Радан Кънев.

Ще станем единна политическа партия - това е подписано учредително споразумение. Дали ще е януари или февруари - ще има конгрес на РБ и от него ще излезе отговорна политическа сила, която може да направи обещаните реформи. Която партия не е съгласна, означава, че не желае да прави реформи, категоричен е лидерът на ДСБ.

Ако не съберем мнозинство за съдебна реформа, сегашното правителство няма смисъл и РБ ще напуснат кабинета, каза още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!