Кънев обвини партията на Кунева, че е калпава и публикува глупости

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2014 в 18:44 16557 29

Радан Кънев.

Една раздробена политическа сила, която се занимава със себе си и публикува глупости какво било доверието между политиците, все едно това някого го интересува, тя не може да се пребори да направи реформи. Една такава политическа сила е калпава да направи реформи. И докато не стегне себе си, тя ще остане калпава да направи реформи.

Това обяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. С тези думи той задочно отговаря на прессъобщение на партията на Кунева от тази сутрин, в което се казва: "на проведеното снощи заседание на Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите се отчете високо ниво на недоверие между някои от партиите в РБ" и "преценява като неподходящо и контрапродуктивно свикването на съюзен конгрес на РБ на този етап."

Прокуратурата е една желязна, консервативна система, окопана в себе си, в която много от хората гледат на своята работа като светая светих, а не като на една нормална, отговорна държавна служба. И много от тях не искат да се променят. И ние какво? Ще се преборим с тях като си пускаме прессъобщения кой на кого имал доверие. Вярвайте ми, че прокурорите си нямат доверие един на друг, но не си пускат прессъобщения, а си гледат общия интерес, каза Радан Кънев.

Ще станем единна политическа партия - това е подписано учредително споразумение. Дали ще е януари или февруари - ще има конгрес на РБ и от него ще излезе отговорна политическа сила, която може да направи обещаните реформи. Която партия не е съгласна, означава, че не желае да прави реформи, категоричен е лидерът на ДСБ.

Ако не съберем мнозинство за съдебна реформа, сегашното правителство няма смисъл и РБ ще напуснат кабинета, каза още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2014 в 14:30

Да, ама Драгалевския Мавър мрази другите, чрез Радан и Грозни-дан Кърлежов като маши, ще разцепва КОАЛИЦИЯТА и се стреми ДСБ да е едноличен диктатор. Костов така смаза СДС, така сега иска да унищожи РБ.

16.11 2014 в 14:15

Всичко е просто - Радан е страхливец,за всичко пита жена си и не смее да прави реформи. Иска само да си говори от трибуната и по медиите, да си е вечно в политиката. Защото в изпълн. власт трябва да работи, него да го оценяват и може да гръмне. Така му остава само борбата за власт в РБ, цел и на Костов-за доминиране само на ДСБ, останалите партии - да умират!

15.11 2014 в 12:20

Г-жо Кунева, г-н Зеленогорски, не поденявайте чувствителността и интелекта на вашите избиратели ! Ние сме сме ви упълномощили със своя глас да работите за консолидация и успех на Реформаторския блок като единен политически субект ! Очакванията ни са да намирате решения в тази посока вътре в блока, а не да разговаряте чрез медиите ! Съединението прави силата !

15.11 2014 в 11:15

Хайде пак се започна с изтъпленията! Хайде спрете, бе РБ! Явно лидерството в РБ е ябълката на раздора. Кунева не иска РБ да се превърне в ДСБ, а ДСБ иска да има лидер, Кънев, който като такъв, да взима еднолични решения. Това, обаче, за избирателите на блока е супер второстепенно. След като досега РБ е бил без лидер и без говорител -- нещата пак се случваха. Дали РБ има или няма шеф наистина няма никакво значение на този етап. Всичко това са безсмислени амбиции и безсмислени нападки. Мен ме интересуват много по-важни неща, започващи със съдебна реформа. Всичко друго е прах в очите на избирателите. Писна ми от инфантилните тъпотии в блока!

15.11 2014 в 10:15

Днес Москов беше още по-брутален, по докторски така да се каже. НО... абсолютно прав. Г-жа Кунева и ДБГ да си опичат акъла, защото минаха всякакви разучни граници.
Изключително дребнаво е да отлагат избирането на председател само, защото нямат силна кандидатура. Какъв е проблемът - днес е Радан Кънев, после може да е друг? И докога партиите в РБ ще се делят? Кога това ще стане единен субект? Това искат хората, а не ДБГ, СДС, ДСБ и т.н.

15.11 2014 в 10:00

Ако Рамаданчо беше истински политик никога нямаше да се произнесе за свой коалиционен партньор по този начин. Но, имаме стара българска поговорка: кажи ми с кого се събираш - за да ти кажа какъв си! Един политик щеше да намери начин да изчисти разногласията с партньорите си без да ползва обиди. Но това е стила на другаря Костов, който още е обиден на българите, които не го преизбраха - според мен основателно! А на ultra ще кажа: няма шанс вече да се възстанови онова мощно СДС защото именно агента Коство го разби! Не сме забравили неговите "заслуги" да няма единна десница. И сега продължава в същата насока.
Не съм привърженик на нито една партия. Моята партия е моята Родина. А сега троловете на Рамаданчо да слагат минуси от яд, че съм казал истината.