Дани Каназирева: Манолова, Дончева и Хаджигенов се държат като мутри в парламента

Повечето фигури, които обещават промяна, от дете ги гледам в телевизора, твърди депутатът от ГЕРБ

OFFNews 16 април 2021 в 20:18 14303 4

Всичко се върши без аргументи, залита се в некомпетеност, наблюдавам изключителна грубост, арогантност. Мога да кажа, че тези хора - мутри ли, какви са - защото истинските мутри, държанието им на мутри е от вчера в този парламент. Мая Манолова, Татяна Дончева, Хаджигенов. Ако това е промяната в България, просто Господ да пази България, коментира пред bTV депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева.

Омръзна ми тези хора да говорят от името на народа, те имат малко над 4%. Нямат това право, каза тя.

Днес новоизбраният парламент, управляващото мнозинство, започна с нарушаване на Конституцията. В чл. 11 ясно е разписано, че правителството депозира оставка, тя не подлежи на гласуване, може да се приеме за сведение, но не и да се гласува. Защото духът на Конституцията е непрекъсваемост - да имаме МС и да не оставаме без такъв до избора на нов, заяви Каназирева.

Категорично има нарушение, това е патова ситуация. Има риск актовете на МС - до избора или назначаването евентуално на служебен кабинет - да бъдат атакувани и обжалвани като незаконосъобразни, смята депутатът от ГЕРБ.

Според нея ГЕРБ не се притеснява "нито от нови избори, нито от служебен кабинет, нито от ревизии, проверки и всичко останало", но не приемат "тази омраза". 

Срещу нас има едни партии, които са тотално идеологически несъвместими. И не знам как ще работят, например - дали Станислав Трифонов одобрява съдебната реформа на Христо Иванов, или Христо Иванов - субсидията на г-н Трифонов, каза Дани Каназирева.

Те се титулуват като промяна, макар че аз, да ви кажа честно, повечето фигури от дете ги гледам в телевизора. И не знам как те точно са промяната, защото аз съм за първи път народен представител, а те зад гърба си имат 10 мандата на народни представители. И са имали своя шанс не само да променят себе си, ами и страната, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9017

3

Cvetan Ivanov

17.04 2021 в 11:17

A nie gledame Gerb poveche ot 10 godini i te si vurtqt chasten biznes s durjavata...aide marsh ot NS...izlitai i otivai da servirash v Raffy

3910

2

ivosav

17.04 2021 в 10:40

Бивша келнерка прави оценка на доказани юристи?!? И това доживяхме !?!

4005

1

Ivaylo Dimitrov

16.04 2021 в 20:30

Точно тая евтина к*рва, дето се извърта като фурнаджийска лопата да не се обажда.