Дайнов: Държавата трябва да престане да казва, че пясъкът не е пясък

OFFNews Последна промяна на 20 април 2015 в 11:10 4442 3

Евгени Дайнов

"Държавата трябва да престане да казва, че пясъкът не е пясък, дюните не са дюни, бетонът не е бетон. Или държавата да спре да лъже и пелтечи, или ще се натъкне на съпротива”.

Това обяви проф. Евгений Дайнов пред Нова телевизия в дискусия по темата за престрояването на родното Черноморие.

Оказва се, че все още не е ясно дали оградата, която дели плажа на Кранево, ще бъде премахната.

"Оградата няма необходимите строителни книжа. Спорно е обаче дали трябва да има такива. Има достатъчно доказателства, че тя е там от много години. Ако геодезическите измервания покажат, че оградата не е по имотни граници, веднага ще издам заповед за премахването й”, обяви кметът на Община Балчик Николай Ангелов

Ако бъде издадена заповед за премахване обаче, собственикът има пълното право след това да подаде документи и отново да може да издигне оградата по законен път.

"Моята лична прогноза е, че през 2030 г. няма да има много обществени плажове. Всичко ще стане частна собственост и този процес вече тече. Предстои да вдигнем много голям шум. Ще изнесем много сериозни факти и документи в най-близко време в „Господарите”, коментира в студиото репортерът на „Господари на ефира” Боби Касиков. 

Относно строежа в Синеморец, който бе спрян миналата седмица от eкоминистерството, защото се намира в природен парк "Странджа”, собственикът на терена коментира: "Заповед за спиране на строежа не е връчена във фирмата, която е собственик и строител на обекта. Абсолютно всичко като документация е редовно, с изключение на това, че РИОСВ мълчат и в продължение на година и половина не искат да издадат становище за оценка на имота. Имаме документ, че той не е на пясъчни дюни".

Той отрече да е придобивал имоти като крайно нуждаещ се.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2015 в 14:16

Политолози говорят за екология, ясна работа. Дайнов горкиямай и той е забъркан до ушите в екорекета, ама дончовци като него никой не смее да ги пипне. А че бетона няма място на плажа е ясно, той да не се прави на вчерашен. Щ

20.04 2015 в 13:04

Дайнов може да е прав в този случай, но като цяло е доста крив.

20.04 2015 в 11:38

Дайнов е прав,ама коя и къде вижда той Държава в БГ?Приоритет на Мутра Държавата е далаверата.Премиерът словоблудстваше наскоро по темата що е то дюна.Разбира си е той.