Quantcast

Дайнов: Няма да има стабилно правителство, докато не изчегъртаме олигархията

Влизаме в нов преход, прогнозира политологът

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2014 в 09:25 7609 12

"Политическа стабилност няма да има скоро. Влизаме в нещо като нов преход. Сега олигархията трябва да бъде изчегъртана. През този преход няма да има правителство, което да изкара 4-годишен мандат нито тази, нито другата година. Свиквайте с мисълта, че ще ни друса." Това заяви политологът Евгений Дайнов, който бе гост в сутрешния блок на bTV.

Според него този период няма да продължи 4-5, дори 8 години, а поне 10.

„Този парламент едва ли ще издържи дълго, но това ще си проличи още в първите часове, както стана и миналата година”, каза Дайнов.

Дайнов посочи и кардинално различното поведение на представителите на основните политически сили след изборите на 5 октомври.

"Никой не е безотговорен в тези преговори, търсят да направят правителство - това отдавна не се беше случвало във властта. Всички са смирени и диалогични, забележете, високомерните физиономии ги няма", коментира Дайнов.

Единствено ДПС и "Атака" запазват предишното си поведение, което може да им изиграе лоша шега, защото почва да дразни, каза още политологът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.12 2014 в 05:36

Ако не започне някакво модериране на коментите под материалите в офнюз този сайт загива скоро. Позорни, плачевни неща се случват тук вместо дискусии.

27.10 2014 в 13:32

До "вуйчо ви". В написаното от Вас има доза истина. Но тя се отнася до последствията, а не до причините. Имаше водачи, но бяха заглушени, избутани встрани, елеминирани. Всичко по предварително разработен сценарий на база овчедушието всенародно. Имаше "Независимо дружество за защита правата на човека" с политически затворници - Илия Минев, Григор Божилов, Едуард Генов. Имаше въстановената БЗНС с доктор Дертлиев, имаше Демократическата партия със Стефан Савов. Къде са сега? Няма ги. Удобно за КГБ и българския клон - ДС. Обезличени, разцепени от вкарани в тях агенти... Всъщност "преход" никога не е имало. Имаше една театрална постановка за да се заблудят хората. Когато се започна подготовката за първия митинг начело бяха сложени двама проверени другари! А именно: Анжел Вагенщайн и Стефан Гайтанджиев! Когато ОФ заяви, че ще прави контрамитинг и напрежението стигна до максимум тези двамата отидоха при Луканов! Споразумяха се на митинга на ОФ да няма атаки срещу СДС, но да има лозунги за промяна в Партията! Така, че у нас такава "промяна" както в другите соц. държави НЕ Е ИМАЛО и няма да има. Постепенно бяха задушени всички партии и движения борещи се срещу комунизма, БКП и ДС. Сега имаме само партии създадени от същите кукловоди, които направиха театралната "революционна промяна" на 10.11.1989 г. Остава само да си кажем: спокойно, моряци!кораба потъва нормално! вода ще има за всички!

27.10 2014 в 12:31

Че в коя държава корпорациите не дърпат конците на политиците!?

27.10 2014 в 12:26

Петко, вземи си смени ник-а. Не си "сташника", ти си най-обикновен "Старшинка". Казано по-просто - Петко Фатмака!

27.10 2014 в 12:12

Единственият шанс за истинска промяна и отделянето на обръчите и изобщо мафиотските структури от власта, е стабилно дясно управление на ГЕРБ, РБ и ПС ,и то не за година или две , а с визия за управление и реформи следващите 8 години ! Останалото е КОЙ !

27.10 2014 в 11:42

06,обществото на 10.10. беше изцяло продънено от метастазите на страха.Всеки от нас знаеше ,че зад рамото му стои човек,който работи(или е работил) за ДС!Нямахме дисидентско движение ,чийто лидери да ни поведат ,както това направиха Валенса и Хавел.Нашите политици се назначават и днес от задкулисни сили,които държат целия властови и финансов ресурс.Лукановата конституция осигури комфорт и безнаказаност за престъпниците.Младите хора с качества бързо разбраха това и още по-бързо потърсиха личното си спасение.Днес качеството на останалите тук млади хора не гарантира качествена промяна на процесите.Бедността подхранва отчаянието,статуквото ражда омерзението.Но вместо да протестира,българина вярва на всеки следващ пишман политик-популист.Не сме борбен народ ,а ...Активната роля на Русия и пасивната такава на Европа също ни "помагат"..Вижте качествения състав на демографския обществен разрез на държавата ни..Избори ли!? ...

27.10 2014 в 11:13

Чета коментарите и се чудя какви хора сме. Всички сега сме против агентите на ДС. Обаче на 10.11.1989 г. не влязохме в ДС и не извадихме досиетата както направиха другите соц. държави. Оставихме същите хора на същите места. Вместо това ходехме от митинг на митинг. Един път на митинг на СДС и вдигахме двата пръста, а на другия ден на митинг на БСП и вдигахме палец. Сега същите агенти са в ДАНС. Държат едни досиета и са готови да ги извадят когато имат нужда. Могат да направят досие на всеки един и изведнъж да се окаже, че си сътрудничил. Вместо да отидем в сградата на ДС, както направиха с ЩАЗИ в бившата ГДР, ние скачахме за да покажем, че не сме червени. И този път имаше много пара в свирката, но локомотива си стоеше в девета глуха! И този път ще има "преход". Не в посоката в която би трябвало да бъде. Но и никой не се интересува накъде. Вместо да гласуваме, да протестираме ние ходим за гъби, за риба, стоим пред "Пайнер ТВ" с ракия и шопска салата. Искаме да се събудим една сутрин и да сме нормална държава. Обаче тоя сън няма да се сбъдне никога. Както беше писал един професор наскоро: България е загниващ организъм! Свиквайте с миризмата!

27.10 2014 в 11:11

След 10 години не олигархията, а всички извън нея ще бъдат изчегъртани от държавата, ако така я караме. Кой ще ти чака 10 години?! Ако за 2 години не можем да направим основното необходимо, айде...кой накъдето му видят очите.