"Да, България" настоява Ангелкова да се извини на почиващите на Корал

OFFNews 14 август 2017 в 16:50 5237 4

Политически партии "Да, България!“, Зелените и ДЕОС изразиха позиция по повод действията на министъра на туризма Николина Ангелкова и органите на МВР заради проверките на плаж Корал.

"Под предводителството на министърката се разгръща кампания на тормоз, избирателно и произволно прилагане на закона и медийно очерняне. Последните нелегитимни среднощни обиски превръщат тази кампания в откровена репресия и регрес към тоталитарните практики познати ни от времената на комунистическата милиция. Нещо напълно недопустимо в едно развито демократично общество", пишат в позиция партиите.

Според тях въпреки опитите на министър Ангелкова да се разграничи от последните ексцесии (на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг), тя носи основна политическа отговорност за създалата се ситуация.

"За всички наблюдаващи казуса „Корал“ е ясно, че, за съжаление, в действията на общинските и централните власти не става дума за легитимна защита на частната собственост, интересите на инвеститорите и охрана на хигиенни и екологични норми – все приоритети, които ние високо ценим и напълно бихме подкрепили. Вместо това за пореден път управниците ни бранят едрите корупционни практики, довели до хищническото пропиляване на толкова много от нашето черноморско природно богатство. Достатъчно е да припомним обстоятелството, че община Царево е издала десетки строителни разрешения отнасящи се за територията зад плаж Корал, които са обявени за незаконни от съда на последна инстанция. Местната власт показва една престъпна упоритост, но министърът вместо да провери кой издава незаконни разрешителни за строеж, е тръгнала да проверява какво има в палатките на плажа и в гората", смятат още от "Да, България!".

В тази връзка от партията настояват министър Ангелкова да се извини за действията си и да понесе политическа отговорност за провала си, както и да се разследва и да се понесе отговорност за незаконните обиски на къмпиращите и понасяне на отговорност на ръководно ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

4

newfoundland

15.08 2017 в 19:57

Какви претенции имат тези партийки към това, че някой се опитва да въдвори малко ред, значи излиза, че са за беззаконие.

10538

1

Black Hex

14.08 2017 в 17:08

Да, България, Зелените и ДЕОС изразиха позиция...

Липсват ми земеделците в картинката. къде са земеделците? Това там си е направо хибридна война срещу българските граждани, но този път от българските институции вместо от Путин.