Д-р Таня Андреева: Не са отчетени преференции, с които мога да стана депутат

Георги Савчев 13 юни 2024 в 16:45 5853 1

Таня Андреева беше кандидат за народен представител от ПП-ДБ

Снимка OFFNews

Таня Андреева

Резултатите, които бяха оповестени, са че не успявам да премина 7-процентната преференциална граница, за да бъда народен представител в 50-ото Народно събрание. Гласовете на хората обаче казват друго. Реалните преференции за мен са над 2319, съобщи д-р Таня Андреева. 

Тя беше кандидат за народен представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" в 24 МИР в София.

"Имам най-малко 91 гласа повече от отчетените. Това е над нужните, за да прескоча 7% бариера. Тези над 91 гласа, обаче не са отчетени от СИК, но могат да бъдат засечени при повторна проверка от страна на ЦИК" - заяви Андреева.

"При проверка на данните от машините се оказва, че преференциите на над 91 човека не са отчетени и не са пренесени от разписката от машината към протокола. Съответно не са преброени и липсват. Все още има време да бъде коригирана ситуацията и да бъде зачетена волята на избирателите. Вярвам, че ще бъде направено" - каза още д-р Таня Андреева. 

Вижте и интервюто на Таня Андреева в студиото на OFFNews от 31 май тази година

    Георги Савчев

    Георги Савчев е редактор в OFFNews.bg от 2012 г. насам. Завършил е Радиожурналистика и Електронни медии във ФЖМК на СУ, специализирал е във Факултета по социални науки на Masaryk University – Бърно. От 2006 до 2011 г. е заместник главен редактор на Dnes.bg. Радионаблюдател на вестник „Култура” (2007 – 2011). Пише и за португалския седмичник Expresso. Автор е на книгата „Кристина”, наградена в Националния конкурс „Южна пролет“.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови