Д-р Пенчев: Не е издавана заповед, която освобождава депутатите от носене на маски в пленарната зала

Янка Петкова 24 септември 2020 в 12:40 2890 0

Снимка Архив

От Министерство на здравеопазването и Столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) не е издавана нарочна заповед, която да освобождава специално депутатите от носене на маски в закрити помещения. Така директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев коментира информацията за неспазване на мерките от народните представители в пленарната зала.

Той припомни, че вече са били издавани издадени актове и наказателни постановления при неносене на маски в парламента.

Казуса коментира и здравният министър проф. Костадин Ангелов:

"Когато се намираме в състояние на битка с невидим враг, тя се печели с единение, не с управляващи и опозиция. За мен е изключително странно, когато говорим за ограничителни мерки, за които трябва да сме единодушни, и то за носенето на маски на закрито, да се поставя под съмнение дали Народното събрание място е закрито обществено място или не е. 

Продължавам да вярвам, че в левицата има здравомислещи лекари. Ако искаме да спечелим тази битка не трябва да се делим на управляващи и опозиция. Санкциите са нещо, което понякога работи, понякога не. На депутатите колкото и санкции да им налагаме, ако се делим на управляващи и опозиция, ефектът ще е същият", каза здравният министър.

Той увери, че не се предвижда ново затягане на мерките, остават в сила тези, които съществуват в момента.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови