Чобанов: Вотовете досега се обърнаха срещу вносителитете

OFFNews 04 юни 2014 в 13:10 2597 5

Петър Чобанов, министър на финансите.

Както видяхте досегашните вотове се обърнаха срещу самите вносители. Това обяви финансовият министър Петър Чобанов на въпрос притеснява ли се от престоящото внасяне на вот на недоверие срещу правителството за финансовата политика.

"Абсолютно политически са атаките. Опозицията има една цел – да свали правителството, да тръгне към нови избори и това е част от техния арсенал да го постигнат", обяви още Чобанов.

Относно новия заем от 3 млрд. лв., които правителството се кани да вземе, финансовият министър коментира, че "дългът тази година си върви по график и се емитира както беше обявен”.

„Разбира се, че приходните агенции трябва да се стремят към подобряване на тяхната работа. Те показаха някои добри резултати.

Виждате, че събираемостта се повиши – миналата година от 27.6 от БВП стана 28.6%. Имаме и конкретни резултати по отношение на контрабандата далеч по-добри от същия период на миналата година. Така че те действат за допълнително заздравяване и допълнително укрепване на институциите.

Това, което беше обявено от НАП за допълнително разкриване на пунктове за фискален контрол, ще има и други мерки за подобряване на събираемостта”, обеща Чобанов.

Той е категоричен, че няма да има актуализация на държавния бюджет за тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови