Чобанов: Вотовете досега се обърнаха срещу вносителитете

Последна промяна на 04 юни 2014 в 13:10 2000 5

Петър Чобанов, министър на финансите.

Както видяхте досегашните вотове се обърнаха срещу самите вносители. Това обяви финансовият министър Петър Чобанов на въпрос притеснява ли се от престоящото внасяне на вот на недоверие срещу правителството за финансовата политика.

"Абсолютно политически са атаките. Опозицията има една цел – да свали правителството, да тръгне към нови избори и това е част от техния арсенал да го постигнат", обяви още Чобанов.

Относно новия заем от 3 млрд. лв., които правителството се кани да вземе, финансовият министър коментира, че "дългът тази година си върви по график и се емитира както беше обявен”.

„Разбира се, че приходните агенции трябва да се стремят към подобряване на тяхната работа. Те показаха някои добри резултати.

Виждате, че събираемостта се повиши – миналата година от 27.6 от БВП стана 28.6%. Имаме и конкретни резултати по отношение на контрабандата далеч по-добри от същия период на миналата година. Така че те действат за допълнително заздравяване и допълнително укрепване на институциите.

Това, което беше обявено от НАП за допълнително разкриване на пунктове за фискален контрол, ще има и други мерки за подобряване на събираемостта”, обеща Чобанов.

Той е категоричен, че няма да има актуализация на държавния бюджет за тази година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 20:56

Олигофрен

04.06 2014 в 15:43

Айде отрепко, прояви капчица достойнство в края на политическата си кариера и давай оставката.

04.06 2014 в 14:05

//Абсолютно политически са атаките. Опозицията има една цел – да свали правителството, да тръгне към нови избори и това е част от техния арсенал да го постигнат", обяви още Чобанов.//
------
Та какви да бъдат атаките бе идиот не поръбен -> с гранатомет ли? -> та коя опозиция не иска да свали правителството, освен ако не си е ваша.(ама то има ли опозиция)
--------
Ако си се родил идиот,тоест комундел -> е за цял живот!!!

04.06 2014 в 13:32

"Ползата" от Южен пАток, обяснена просто и нагледно - едно кратко, но ясно обяснение на тема 'ползите' за България от газпромските попълзновения:

Що е Южен Паток и има ли почва у нас?

Това е нещо като комшията ви Сергей да си прекара тръби за парно през вашия апартамент като:
1. Вие му учредите право на преминаване ( ~ = собственост).
2. Сергей да ви даде 700 000 000 евро на заем с 4.75% лихва за 20 години, а вие да му върнете накрая (на него и на Борат) 980 000 000 евро.
3. Сергей (комшията ви, не оня на Моника) да избере фирмата и ЦЕНАТА на която тя ще работи, без дори да ви пита, и ВИЕ ПЛАЩАТЕ от заема който ви е дал.
4. Тръбопроводът със сервитуда ще си е на Серж (щото вие сте му отстъпили право на строеж) и той вече когато поиска може влезе в апартамента ви за ремонт, нищо че жена ви може да е гола.
5. Комшията ви Сержьожко ще ви плаща наем, ама само ако си включи радиатора и то "НЯКОГА но не сега" .
6. Тръбите НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ НА ДРУГИ ЛИЦА (да тече чужд газ). Демек, дори да имам други предложения или мой газ за транзит (да изкарам някой левец допълнително) - нямам право.
7. Да ви е обяснено, че ще работи "целия китайски народ", а всъщност да се изгради от няколко висококвалифицирани заварчици и малко машинки.

Това комшията Сергей и бра-бра-братовчед му наричат "ВЗАИМНО ИЗГОДНА СДЕЛКА".

Аз си мисля, че искат да ме "клатят", ама нали посвикнах покрай ДПСто, та вече ми е все тая кой ще е.

04.06 2014 в 13:28

Сериозно ли вотовете са се обърнали срещу вносителите?:-)Май на изборите си пролича!