Quantcast

Часове преди Бъдни вечер Борисов посрещна делегация от Саудитска Арабия

OFFNews Последна промяна на 24 декември 2018 в 16:01 7135 3

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет днес с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация.

Българският премиер и саудитският принц са обсъдили "двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост."

"Провелите се днес разговори са част от установения диалог след официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 г., когато за първи път в историята на двустранните отношения се осъществи визита на толкова високо равнище. В изпълнение на постигнатите тогава договорености в Рияд е и настоящото посещение на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд" - съобщиха тази вечер от правителствената пресслужба.

Саудитска Арабия е перспективен външноикономически партньор на България, посочи Борисов при разговора си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

От своя страна саудитският принц е изразил "сърдечна благодарност за гостоприемството и приветства сътрудничеството на най-високо ниво между двете страни."

„Днешното посещение е потвърждение на това. Ще работим за успешно реализиране на всички идеи в областта на икономиката, търговията и политиката“, каза принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

В ръководената от него делегация са още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместник ръководителят на Саудитския фонд за развитие Халид Сулайман Алхудайри, съветникът по международните отношения Хайфа Джедеа, служителите от Кралския двор Фаваз Мохамад Алхажри и Тамер Мохамед Алхухайни и заместник директорът по киберсигурността Мохамед Салех Алхомрани.

В рамките на разговорите със саудитската делегация е договорено посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия колега да "започнат работа по конкретни проекти."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7699

3

Комита

25.12 2018 в 22:22

Червената маймуна едва ли ще прочете статията на Иво Иванов за малката Амал. Едва ли ще погледне и снимката, макар това да е по силите на ограничения му мозък.

А трябва...

4000

2

tchit64

25.12 2018 в 08:02

Мдааааа " Часове преди Бъдни вечер Борисов посрещна делегация от Саудитска Арабия " разбира се никой не обръща внимание на това че саудитска арабия е една от 5те страни в която Коледа е ЗАБРАНЕНА ... но важното е че са ни галили по главата 3 папи

3172

1

Стърголета

24.12 2018 в 17:29

Браво Боче, да му целуваш ръка, пари може да ри даде по Коледно