Бутат незаконни постройки след срутването на новия варненски булевард

OFFNews 23 май 2019 в 23:01 2659 0

Снимка varna.bg

"Последните няколко години над 200 незаконни обекта в махалата Максуда бяха премахнати. Както в района на ул. „Пеячевич“, така на ската, под който минава локалното платно на бул. „Левски“. Започнали сме процедури за събаряне на къщата на ул. „Сава“ 53 още от 2018 г., но съдът отмени заповедта за предварително изпълнение. Затова до момента тя не е съборена. Няма обаче да чакаме да слезе на локалното платно – влизаме още днес и действаме!"

Това заяви кметът Иван Портних, след като земна маса се срути върху локалното платно на новия варненски булевард "Васил Левски". 

По адресна регистрация в сградата на ул. „Сава“ 53 живеят 4 души, за които е намерено решение за временно настаняване, твърдят от пресцентъра на Община Варна.

„Тази дивотия продължава – да се изхвърлят боклуци по ската, въпреки че съвсем скоро изчистихме десетки хиляди тона. И само след няколко месеца вече е същата кочина. Затова всички тези незаконни постройки ще паднат! Строим отгоре път, защото там не може да влезе нито полиция, нито пожарна. Правим сервизен път, слагаме ограда, за да не могат да се хвърлят боклуци, и залесяваме ската! За укрепването думата ще имат специалистите“, заяви още кметът Иван Портних.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови