БСП ще гласува против евентуален кабинет на Борисов

Социалистите са против предложението за оздравяване на КТБ

Нели Чолашка 30 октомври 2014 в 12:24 5564 9

Снимка Ивайло Анев

Не е нормално всички партии да подкрепят бъдещото правителство, естествено, че БСП ще гласува против.

Това съобщи на брифинг в парламента Мая Манолова от БСП.

Тя призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се държи отговорно и по-бързо да приключи с преговорите за съставяне на кабинет.

Манолова обяви още, че БСП е против приетия вчера доклад за КТБ и е против оздравяване на банката с държавни пари.

Създава се усещането, че този въпрос се бави нарочно, за да бъдат извършени вътрешни операции, обяви още Манолова. По думите й прозират опити за разтакаване на казуса. 

БСП настоява да се приложи законът и да бъдат спазени сроковете, предвидени в него, което означава другата седмица БНБ да отнеме лиценза на КТБ, а вложителите да могат да вземат парите си до гарантирания размер от 100 хил. евро.

„За мен като юрист е абсурдно с подобни решения да бъде правен опит да се променят закони, да се възлагат ангажименти на парламента и още по-малко да се възлагат ангажименти на БНБ, която е независима институция”, коментира Манолова. 

На въпрос, че вчера ГЕРБ и ДПС са гласували заедно за КТБ и дали се очертава коалиция между тях, Манолова коментира, че в този парламент ще има много ясни разграничителни линии не само между това кои ще бъдат управляващи, но и опозиция, както и за т.нар. тематични коалиции.

„Както самият лидер на ГЕРБ ги назова - той очаква тематични мнозинства по решаването на един или друг казус. Очевидно по случаят на КТБ тематичното мнозинство е ГЕРБ плюс ДПС”, каза още Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!