Станишев: Най-глупаво е да се самоизбием като партия

OFFNews 10 октомври 2014 в 18:11 4102 7

"Най-глупаво е да се самоизбием като партия, винаги е имало такива рефлекси в БСП, особено след тежка загуба."

Това коментира бившият председател на БСП Сергей Станишев на влизане в сградата на "Позитано" 20, където Националният съвет на партията заседава относно резултатите от предсрочните парламентарни избори и предстоящите преговори с ГЕРБ.

Станишев посочи, че по-важно от анализа на конкретните причини за изборния резултат на БСП е какво ще се прави от тук нататък в партията. Според бившия министър-председател важно е БСП да има план за действие за бъдещето.

"Реално пред страната се очертават три перспективи - дясна коалиция, начело с победителя ГЕРБ, които постигнаха сериозен резултат, но получиха по-малко депутати от предишния парламент, или голяма коалиция, или предсрочни избори", посочи бившият лидер на БСП.

По думите му в тази нестабилна политическа ситуация БСП трябва да се мобилизира, да има план и за вътрешна реорганизация и най-важното - да работи на базата на ясни политики, както в предстоящия диалог с победителя на изборите, така и в преговорите с всички други партии.

"Слабият резултат на БСП не е добра новина за България, защото страната има нужда от силна левица и от социална партия, която да защити интересите на обикновените хора. Това и правехме предишните 15 месеца в голяма степен", каза Станишев.

Настоящият евродепутат изрази голяма тревога за резултата от изборите и за състоянието на държавата.

"При под 50 процента гласували, това е тежка диагноза и мисля, че всички политици трябва да проявим смирение и отговорност за държавата и за хората", завърши Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!