Quantcast

БСП няма да преговаря, а ще споделя вижданията си

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2014 в 14:17 2553 10

"Ние няма да преговаряме. Ние сме поканени на тези разговори, за да споделим своите виждания за случващото се в България."

Това обясни пред БНР Захари Георгиев от БСП, който ще участва в консултациите с ГЕРБ.

„Нямаше разнобой по мнението, че не желаем да се хвърли страната в хаос чрез едни нови парламентарни избори, които е съмнително дали ще доведат до някакво ново преструктуриране на политическото пространство, а в същото време ще се продължи да се ръководи държавата от правителство, аналогично или същото като това в момента”, каза Георгиев.

Той напомни, че самите ГЕРБ са декларирали, че искат да отидат на избори и каквото се случи, трябва да се приеме и да се направи така, че да работи държавата: „Ако се отиде към нови избори, излиза, че се е демагогствало, само за да се предизвика този хаос”.

„Единствената практическа възможност е да се направят компромиси от партиите в дясното пространство и да се направи едно мнозинство, което да излъчи правителство и да проведе необходимите реформи”, коментира Захари Георгиев, като напомни за сходствата между ГЕРБ и РБ, но и близкото говорене на Патриотичния фронт и заявеното желание за участие в управлението на ББЦ и АБВ.

„Въпреки нашето желание и самочувствие, че сме свършили немалко неща в тази малко повече от година мандат, ние явно изсърбахме супата, т.е. негативния вот на хората заради това некоректно отношение на партньора ни към общата подкрепа на правителството”, заяви социалистът.

Той сподели, че е оптимист, че може да се коригират пропуските: „Важно е да си извлечем поуките, а не да ги забравяме. Загубата е тежка, изключително неудовлетворително и слабо представяне на тези избори в сравнение с това, което очаквахме”.

Според анализите на БСП, разочарованите от нея са дали гласа си за АБВ, „Движение 21”, а някои – за „Атака” и ББЦ.

От БСП са си поставили за цел председателят да съумее в рамките до месец да предложи сериозни промени – персонални и структурни. Персонални – в Изпълнителното бюро.

„Нашата прекалена демократичност понякога ни играе лоша шега и ставаме подвластни от една страна на случайни събития, от друга страна – на събития, продиктувани от лични частни интереси”, заяви Георгиев.

Той допълни, че „е възможно да се овладеят структурите по много елементарен начин, семеен принцип, принципа на малка група приятели”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2014 в 10:37

в тази трудна обстановка, и международна, и у нас, а и след разгрома на последните избори, най-добрата тактика за тях е да се правят временно на умрели лисици.
Но не ги отписвайте, нито пък подценявайте опасността, която представляват.
За мен продължава да бъде загадка как така никой не обвини за загубата отцепниците от АБВ. Никой нито дума при положение, че това бе най-лесното и смилаемо за простолюдието оправдание. Вместо това се играе театър на бутафорното поемане на отговорност...

13.10 2014 в 10:16

Ама тия продължават да не са в час. Имали самочувствие, че са свършили нещо в управлението тази година.....Представете си! То не е за коментар. Назначиха Пеевски за щеф на ДАНС и намалиха тока с 5%, за да се вдигне сега с 10%. Ааа, да не забравя: "дадоха" 12 лв. на инвалидите, 3 лв. на пенсионерите и 100 лв. на първолаците. Махнаха замразяването на заплатите на депутатите. 3 пъти се опитаха да махнат забраната за пушене. Използваха полицията да ги пази от народната любов. Накараха Европа да започне наказателни процедури.

12.10 2014 в 15:32

Срещата на ГЕРБ с БСП в понеделник ще е чиста загуба на време, с каквото страната не разполага! За всеки е ясно, че от това гнездо няма да изскочи пиле, защото никоя от двете партии няма полза от т.н. "широка коалиция"!

12.10 2014 в 15:30

С този грандиозен провал, оставаше и да имат претенции за управляваща коалиция. Разбраха по трудния начин, че със стари лаври не може да се кара до безкрай.

12.10 2014 в 15:11

БСП... няма да го коментираме, достатъчно провали имаха.

12.10 2014 в 15:07

Много глупави хора в тази партия.

12.10 2014 в 15:04

БСП е изпята песен

12.10 2014 в 15:01

Браво. Да припомня като за начало някои от вижданията, с коитони ощастливиха през годините:

"Ебахме ли ви майката" - Анжел Вагенщайн

"Видяхте ли сега как ги изиграхме" - Петър-Емил Митев

"Вината ги поемаме само с мезета" - Филип Боков

"Ние винаги ще бъдем богатите, а вие бедните" - Р.Овч.

"Ние ви построихме комунизма, ние ще ви построим и капитализма"

12.10 2014 в 14:54

А кога ще споделят крадените пари?

12.10 2014 в 14:40

Не прекалена демократичност, а прекалена наглост.