БСП няма да покани ''Левицата'' в новото ляво обединение

OFFNews 02 декември 2023 в 16:41 2496 5

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

БСП няма да покани за участие "Левицата!" в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации. Това каза днес пред журналисти в Плевен лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Тя посочи като основен аргумент това, че по време на местните избори на много места "Левицата" "грубо игра срещу БСП, използваше наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, а не срещу модела "ГЕРБ" или друг политически опонент. Няма как да си сътрудничим".

Нинова коментира и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) по повод планираното обединение и определи като фалшива новина твърдението, че в съюза ще присъства партия "Атака".

"Не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев управляваше с "Атака" и със "златния пръст" на Волен Сидеров. Очаквам най-малко корекция в това изказване. Втората партия, която се споменава и затова ни критикуват, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е присъствал и идея не сме имали за това“, добави Нинова.

Според Нинова напускането на заседанието на ОССЕ от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел е "излишна демонстрация".

Корнелия Нинова откри в Плевен днес регионална среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Сред участниците са членове на Изпълнителното бюро, народни представители от "БСП за България", областни и общински председатели, координатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

02.12 2023 в 20:34

Ами да - всичко е излишно. И оръжието за Украйна, и спирането на газа, и санкциите, и осъждането на руския агресор са излишни. А аз мисля, че е излишна най-вече Корнелия и допотопната й русофилска партия, скъсала отдавна със завета на техния основател по отношение на русофилството.

2550

4

alfakentavur

02.12 2023 в 18:22

"Не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев управляваше с "Атака" и със "златния пръст" на Волен Сидеров"

Вземи реален исторически факт, промени малка част от него и го представи за истина. Типично по рашистки.

Боко управляваше с Болен Сидеров, не Стани шеф. Единственият парламент, в който имаше Атака и Стани шеф беше премиер, е от времето на Тройната коалиция. Тогава партиите от коалицията имат заедно 169 депутати. Изпотрябвал им е "златен пръст".

345

3

Джендо Джедев

02.12 2023 в 17:54

"Втората партия, която се споменава и затова ни критикуват, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е присъствал и идея не сме имали за това“, добави Нинова."

Тая малко като Боце: "Аз тоя Алексей Петров не го познавам!". Ама в кметската надпревара за София беше с Малинов и всякакви други русофилски боклучори, нали?

1005

2

ПР

02.12 2023 в 17:17

Преди много години,великият ни Димитър Талев казал/ не цитирам точно/-"И да знаеш,Минке,последният комунист на Планетата,ще умре в България.Даже и когато в съветска Русия,комунисти вече не са останали.Какъв народ сме Минке,какъв народ!"

2073

1

Johnny B Goode

02.12 2023 в 16:50

3.9%
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика