БСП на съвещание в Пловдив, Янаки Стоилов призова АБВ да бъде вкаран във фризера

OFFNews 19 януари 2014 в 10:49 6956 9

БСП
БСП

Национално съвещание на БСП ще се проведе днес в Панаирното градче в Пловдив.

От ръководството на левицата коментираха, че срещата е редовна и планирана отдавна и не е била насрочена заради размразяването на проекта АБВ, воден от президента Георги Първанов.

Очаква се обаче този въпрос да бъде дискутиран. На събранието червеният апарат ще присъства в широк състав - в т.ч. председателите на областните и общински организациите, членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет, ръководството на парламентарната група, депутати и др.

След заседанието ще бъде дадена пресконференция за медиите.

Паралелно с пловдивския форума се провежда и Националната конференция на обединението на левите социалисти в БСП в Националния дворец на културата под надслов "България пред избор". Там Янаки Столиво коментира, че "политическите опоненти на БСП са доволни, защото след като двете вълни от протести не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре."

"Предлагам да направим още един опит в името на единството и на тези, които за определен период са олицетворявали БСП. Призовавам ги проектът АБВ отново да бъде вкаран във фризера до приключването на европейските избори", допълни той.

"За първи път в историята на БСП, а може би и в цялата политическа история, група хора заявяват, че остават в партията, но създават отделна листа за участие в национални избори. По този начин Георги Първанов наистина успя да разтревожи партията. Той предлага шок, който да я разтърси, като че ли не видяхме до какво доведе шоковата терапия в областта на икономиката", каза Стоилов.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!